Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед, двубой от 3-ия кръг на ФА Къп, "Етихад Стейдиъм", Манчестър. 15:00 часа българско време.

Определено ни предстои една наистина вълнуваща среща, в която може да се случи абсолютно всичко. Двубоят ще бъде по-интересен не само, заради заряда си, а и заради факта, че в последния мач между двата тима отборът на Роберто Манчини се подигра жестоко с Юнайтед на "Олд Трафорд" и стигна до размазваща победа с 6:1.

Тепърва предстои да видим какво ще се случи в днешния мач и кой ще излезе краен победител в него.

МАНЧЕСТЪР СИТИ

Групата за мача: Харт, Ричардс, Сабалета, Лескът, Компани, Савич, Коларов, Клиши, Джонсън, Милнър, Де Йонг, Насри, Силва, Агуеро, Джеко, Онуоха, Пантилимон

Контузени: Харгрийвс, Балотели

Наказани: Бари

Под въпрос: Джеко, Насри

Вероятен състав: Харт, Ричардс, Компани, Лескът, Клиши, Насри, Де Йонг, Милнър, Силва, Агуеро, Джеко

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Групата за мача: Де Хеа, Линдегард, Амос, Рафаел, Фърдинанд, Евра, Джоунс, Фрайърс, Коул, Карик, Валенсия, Парк, Гибсън, Андерсон, Нани, Гигс, Руни, Уелбек, Бербатов, Ернандес, Диуф, Кийн

Контузени: Смолинг, Клевърли, Оуен, Евънс, Видич, Флетчър, Фабио, Йънг

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Вероятен състав: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Фърдинанд, Евра, Парк, Карик, Андерсон, Нани, Руни, Уелбек

Прогноза на Gol.bg:

Днешният мач предстои да бъде изключително интересен и интригуващ. Домакините от Сити посрещат своя градски съперник на "Етихад Стейдиъм" и ще се опитат за втора поредна година да го елиминират от турнира за ФА Къп.

Моментът определено изобщо не е добър за Юнайтед, тъй като отборът на сър Алекс Фъргюсън допусна много тежки загуби от Блекбърн и Нюкасъл в последните си два мача.

В последния сблъсък между двата тима пък Сити стигна до фамозна победа с 6:1 насред "Олд Трафорд" и по този начин унижи отбора на сър Алекс пред целия свят.

Днес обаче може би малко трудно ще се стигне до подобен резултат, тъй като едва ли Юнайтед отново ще допусне такава загуба.

Мениджърът на "Гражданите" Роберто Манчини има много сериозни кадрови проблеми, свързани с липсата на Коло и Яя Туре, които са с националния отбор на Кот Д'Ивоар на турнира за Купата на Африканските нации.

Един Джеко и Самир Насри пък имат леки травми и ще висят до последно за сблъсъка, докато Гарет Бари е наказан. Марио Балотели е с контузия и също както Бари ще пропусне мача.

В състава на Юнайтед обаче контузиите са доста по-сериозен проблем и сър Алекс Фъргюсън няма да може да разчита буквално на цяла камара от своите футболисти.

Шотландецът ще трябва да се лиши от услугите на Смолинг, Клевърли, Оуен, Евънс, Видич, Флетчър, Фабио и Йънг.

В последните пет срещи между двата тима статистиката е равностойна - 2 победи за Юнайтед, 2 победи за Сити, и едно равенство.

В последните пет мача от всички турнири Сити има 3 победи, 1 равен и 1 загуба, докато Юнайтед - 3 победи и 2 загуби.

Нашата прогноза за този двубой е домакински успех с два чисти гола.

Резултат: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:0