Амбициозният тим на Валенсия допусна много сериозна домакинска издънка, след като загуби на собствения си "Местая" от Реал Сосиедад с 0:1.

Мачът между двата тима бе от 19-ия кръг в Примера дивисион, а "Прилепите" като цяло така и не успяха да се противопоставят на своя опонент.

Единственото попадение в срещата падна в 56-ата минута и бе дело на Антоан Гризман, но в ситуацията при гола имаше съмнения за игра с ръка на французина.

Въпреки това обаче попадението ба зачетено и гостите стигнаха до минималния успех в мача, който е изключително ценен за тях.

Като цяло първото полувреме бе доста по-добро за домакините от Валенсия, които притиснаха здраво своя съперник.

Ариц Адуриц, Пабло Ернандес и ко направиха няколко пропуска, които лишиха "Прилепите" от гол преднина. Удар на Адуриц през първата част пък се отби в гредата.

В крайна сметка през първото полувреме не паднаха попадения и двата тима излязоха в почивка при нулево равенство.

През второто полувреме обаче гостите от Реал Сосиедад изненадаха съперника по доста неприятен начин, откривайки резултата.

В 56-ата минута младият французин Антоан Гризман даде преднина на Реал.

В ситуацията той отправи удар, но топката се отби в противников бранител. Тя обаче отново дойде при него и той отправи нов удар, който този път прехвърли вратаря и влезе в мрежата на Валенсия.

Интересно е да се отбележи обаче, че в ситуацията останаха много сериозни съмнения за игра с ръка на французина.

Домакините от своя страна се втурнаха на щурм в опит да изравнят и да обърнат мача, но въпреки това момчетата на Унай Емери нямаха никакъв късмет и в крайна сметка загубиха.

След този успех Реал е 12-и с 21 точки в актива си, докато Валенсия заема 3-ото място в класирането с 34 точки.

Следващият шампионатен мач на "Прилепите" е гостуване на Осасуна, което ще се проведе след няколко дни.

Определено на тима няма да му бъде никак лесно да стигне до успеха в Памплона, тъй като Осасуна има само една домакинска загуба в последните си 12 домакинства.


szólj hozzá: Valencia 0-1 Real Sociedad