Болтън - Ливърпул, двубой от 22-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Рийбок", 19:30 часа българско време.

Домакините ще се хвърлят с всички сили на своя противник, тъй като имат остра нужда от точки, за да се измъкнат от опасната зона.

От друга страна обаче "Мърсисайдци" ще гонят също победата на всяка цена, тъй като има реална опасност отборът за поредна година да остане извън топ 4, ако не подобри представянето си.

БОЛТЪН

Групата за мача: Богдан, Уитър, Кнайт, Стейнсон, Рикетс, Муамба, М. Дейвис, Рио-Кокър, Ийгълс, Петров, Нгог, Яскалайнен, Лейнтън, Класнич, Робинсън, Тунджай, К. Дейвис, Блейк, Пратли, Боята, Рили, Ейвъс, О'Халърън

Контузени: Миърс, Лий, Холдън, Алонсо, Гарднър

Наказани: Няма

Под въпрос: Яскалайнен

Вероятен състав: Богдан, Уитър, Кнайт, Стейнсон, Рикетс, Муамба, М. Дейвис, Рио-Кокър, Ийгълс, Петров, Нгог

ЛИВЪРПУЛ

Групата за мача: Рейна, Агер, Шкъртел, Джонсън, Енрике, Джерард, Адам, Хендерсън, Даунинг, Каръл, Каут, Дони, Белъми, Родригес, Кели, Карагър, Аурелио, Фланаган, Коатес, Спеъринг, Шелви, Сусо. Хансен

Контузени: Лукас, Робинсън

Наказани: Суарес

Под въпрос: Агер, Спеъринг

Вероятен състав: Рейна, Агер, Шкъртел, Джонсън, Енрике, Джерард, Адам, Хендерсън, Даунинг, Каръл, Каут

Прогноза на Gol.bg:

Домакините по принцип не се намират в никак добра форма, но в последно време постигнаха някои положителни резултати, след като взеха две победи в последните си пет мача от всички турнири.

"Тротърс" има много остра нужда от точки, за да може да се спаси от изпадане, но едва ли домакините ще успеят да надделеят точно над Ливърпул.

Очаква се българският национал Мартин Петров да бъде титуляр в днешния двубой, тъй като определено той е един от най-силно представящите се футболисти на домакините.

Ливърпул от своя страна в последно време започна да записва много неубедителни резултати и отборът на Кени Далглиш има 3 победи, 1 реми и 1 загуба в последните си пет мача от всички турнири.

Равенството обаче дойде срещу Стоук на "Анфийлд", което определено е много разочароващо.

Като цяло иначе статистиката в последно време показва, че Ливърпул има много сериозно предимство в преките си мачове срещу Болтън.

За последните пет мача между двата тима "Мърсисайдци" са постигнали пет успеха, което говори само по себе си за голямата полза в статистиката за Ливърпул.

Гостите иначе играят по-добре при визитите си от началото на сезона и няма да е изобщо чудно, ако успеят да стигнат до успеха днес.

Единствените сигурни отсъстващи в състава на Кени Далглиш са Робинсън и Лукас, които са с травми, както и Луис Суарес, който е наказан. В Болтън обаче кадровите проблеми са къде-къде по-сериозни.

Нашата прогноза за изхода на този мач е успех с два гола за гостите.

Резултат: Болтън - Ливърпул 0:2