Националният отбор на Гана се представя по план в турнира за Купата на Африка и вече достигна до 1/2-финалната фаза на надпреварата.

"Черните звезди" победиха с 2:1 след продължения силния отбор на Тунис и по този начин вече са само на крачка от финала, след като елиминираха своя противник в 1/4-финалната фаза.

Срещата завърши при равенство 1:1 в редовното време и в крайна сметка се стигна до две продължения от по 15 минути, след които ганайците излязоха крайни победители в този двубой.

Като цяло мачът започна по прекрасен начин за "Черните звезди" и още в 10-ата минута те стигнаха до попадение в противниковата врата.

Джон Менса засече с глава хубаво центриране на свой съотборник и прати топката във вратата на Тунис, за да даде гол преднина на своя отбор.

Тунизийците обаче правиха всичко възможно, за да изравнят резултата. В крайна сметка те стигнаха до така очакваното изравнително попадение, което падна в 42-ата минута и бе дело на Сабер Келифа.

До края на полувремето не се стигна до повече голове и в крайна сметка двата отбора излязоха при равенство 1:1 на почивката.

Второто полувреме бе доста скучно и не се стигна до нито едно попадение през него, макар че и двата тима имаха някои добри положения.

В крайна сметка двубоят завърши при равенство 1:1 и се наложи реферът да даде две продължения от по 15 минути, за да бъде определен крайният победител в двубоя.

В 101-ата минута Гана все пак стигна до така решителното второ попадение, благодарение на което успя да продължи напред в турнира.

Голът бе доста комичен. Стражът на Тунис Аймен изпусна по доста нелеп начин топката и я подари на Андре Аю, който без проблем вкара на опразнената врата.

В 108-ата минута положението за Тунис стана още по-тежко, тъй като тимът остана и с човек по-малко на терена.

Абденур получи червен картон и трябваше да напусне игра. Това направи задачата на тима да изравни резултата още по-трудна.

До края на двубоя не се стигна до повече попадения и в крайна сметка срещата завърши с победа за Гана с 2:1.

На полуфиналите Гана ще се изправи срещу Замбия, чийто тим надви Судан с 3:0 в предишната фаза на надпреварата.