Феновете на Парма със сигурност си спомнят с носталгия 90-те години на миналия век, когато тимът беше сред най-добрите в Италия, а и в Европа.

Един от последните мохикани на онази ера си замина неотдавна от града на Джузепе Верди и Бернардо Бертолучи, но обеща да се върне, може би вече като ръководител. Става дума за 36-годишния голмайстор Ернан Креспо.

Аржентинецът, който в момента защитава цветовете на Евромускетарите от Барасат в Западна Бенгалия, едва ли отново ще играе за "дуковете", ако новият наставник на Парма Роберто Донадони изпълни плановете си да превърне клуба в умалено копие на холандския гранд Аякс, известен преди всичко със своята школа.

"Ще ни бъде необходимо много време, както и страхотна организация, но президентът Томазо Гирарди и генералният директор Пиетро Леонарди имат ясни идеи за бъдещето", каза Донадони пред вестник "Гадзета дело Спорт".

На "Енио Тардини" са се решили да поемат в тази посока преди всичко заради недостига на финансови средства в клуба, както и в италианския футбол като цяло.

Остава да се види дали Донадони, Гирарди и Леонарди наистина ще се придържат към заявената политика. Може да се отбележи, че през януари Парма си осигури половината от правата на талантливия халф на Интер Лоренцо Крисетиг, както и подписа на друг млад полузащитник – 18-годишния черногорец Ирфан Шахман. Може би това са първите стъпки на новата италианска фабрика за таланти.