Съндърланд - Арсенал, двубой от 5-ия кръг на турнира ФА Къп, стадион "Стейдиъм ъф Лайт", 19:15 часа българско време.

Преди няколко дни лондончани надвиха своя опонент като гост с 2:1, като се измъчиха доста във въпросния мач, но днес "Черните котки" ще се опитат да си го върнат за тази загуба.

Предстои ни да наблюдаваме един доста интересен двубой между два силни отбора, като се очаква, че гостите ще направят всичко възможно, за да се реваншират на феновете си за резила срещу Милан през седмицата.

СЪНДЪРЛАНД

Групата за мача: Миноле, Уестуд, Бардсли, Бридж, О'Шей, Търнър, Кирякос, Лунч, Ричардсън, Гарднър, Ларсон, ЕлМохамади, Маклийн, Мейлър, Килгалън, Колбак, Сесеньон, Уикъм, Жи, Кемпбъл

Контузени: Бендтнер, Воън, Браун, Брамбъл, Кетърмоул

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Шчесни, Гибс, Вермаелен, Саня, Сонг, Артета, Рамзи, Росицки, Уолкът, Ван Перси, Фабиански, Окслейд-Чембърлейн, Аршавин, Коклен, Бенаюн, Парк, Шамак, Джору

Контузени: Мертесакер, Уилшър, Косиелни, Дженкинсън, Диаби, Сантош

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Прогноза на Gol.bg:

Предстои ни да наблюдаваме доста интересен двубой между два силни отбора. Арсенал постигна победа над Съндърланд с 2:1 като гост съвсем скоро и със сигурност момчетата на Мартин О'Нийл ще се опитат днес да се реваншират на феновете си, като победят лондончани.

Домакините обаче имат доста кадрови проблеми и опитният специалист няма да може да разчита на куп футболисти, сред които Бендтнер, Воън, Браун, Брамбъл и Кетърмоул.

Арсенал обаче също има неприятности със състава си и аут за мача са Мертесакер, Уилшър, Косиелни, Дженкинсън, Диаби и Сантош.

Гостите загубиха катастрофално oт Милан с 0:4 през седмицата в 1/8-финален двубой от Шампионската лига и ще се опитат да се реваншират на феновете си днес с един хубав успех.

Определено на столичани ще им бъде много трудно да постигнат нова победа над Съндърланд, чийто тим се възроди под ръководството на Мартин О'Нийл.

Статистиката обаче говори изцяло в полза на лондончани и те имат 3 победи и 2 равенства в последните си 5 мача срещу Съндърланд.

Момчетата на Арсен Венгер иначе са записали в актива си 3 победи, 1 равен и 1 загуба за последните си 5 мача от всички турнири.

"Черните котки" имат същите показатели за последните си пет двубоя от всички турнири.

Нашата прогноза за този мач е домакинска победа с едно чисто попадение, тъй като Съндърланд ще се възползва от проблемите на Арсенал и ще отстрани лондончани от турнира.

Определено напрежението ще бъде в състава на гостите, докато "Черните котки" са отборът, който на практика не губи нищо, тъй като е в ролята на аутсайдер.

Резултат: Съндърланд - Арсенал 1:0