С 3 гола за 4 минути Атлетик Билбао победи Малага с 3:0 и взе ценен успех в битката за 4-ото място в Примера дивисион.

Така заеха заветната 4-а позиция, след като събраха 33 точки, колкото имат Еспаньол и Леванте. Андалусийци са 8-и с 31 и също са в борбата, която обещава да бъде изключително оспорвана.

Нищо не предвещаваше подобна развръзка, защото първото полувреме бе равностойно с положения и пред двете врати, като гостите също търсеха гола, защото знаеха, че победата е от голямо значение.

Всичко обаче се промени между 59-ата минута и 62-ата минута, когато домакините вкараха 3 безответни гола и си гарантираха трите точки.

Първо Фернандо Аморебиета се оказа най-добре пласиран при един корнер и не добре изчистена топка. 90 секунди след това се разписа Сан Хосе, веднага след центъра вкара и Гайска Токеро.

Играчите на Малага изгубиха топката, последва бърза атака и центриране на далечната греда, където Токеро се оказа на отлична позиция, за да засече с удар от въздуха и да прати феновете на “Сан Мамес” на Седмото небе.

Този развой на събитията обезвери гостуващия състав, който до края очаквано не направи нищо опасно в предни позиции, докато Атлетик бе доволен от категоричната победа.