Въпреки че донесе втори трофей от Лига Европа за 3 години с невероятно представяне снощи, бъдещето на Радамел Фалкао в Атлетико Мадрид не е ясно.

Колумбиецът вкара 2 страхотни гола при победата над Атлетик Билбао, но от клуба признават, че може и да бъде продаден. Единственият шанс това да не се случи е Дюшекчиите да влязат в Шампионската лига.

Това обаче е малко вероятно да се случи, тъй като столичани са на 2 точки от 4-ия Малага кръг преди края, като в последния си мач гостуват на Виляреал, а в същото време андалусийци приемат Спортинг Хихон и едва ли ще сбъркат.

“Ако Атлетико не се класира за Шампионската лига, тогава ще има много сериозен проблем с приходите и Фалкао много трудно ще остане. Затова тимът задължително трябва да бъде в топ 4” каза главният акционер Мигел Анхел Хил Марин.

“Успехът в Букурещ е изключителен. Атлетико продължава да постига успехи дори и без Торес, което е феноменално и показва, че клубът е над всички. Всеки един има принос за триумфа”, радваше се още той на спечелената европейска купа.

Самият Фалкао обяви, че мисли единствено за Атлетико. Колумбиецът вкара 35 гола в 47 мача през кампанията и напълно оправда платените за него 40 милиона евро.