Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен, мач-финал за купата на Германия. Стадион "Олимпиящадион" - Берлин. Начало 21.00 часа.

Вероятни състави:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Пишчек, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Гюндоган, Кел, Гьотце, Кагава, Гроскройц, Левандовски

Байерн: Нойер, Лам, Боатенг, Бадщубер, Алаба, Швайнщайгер, Луис Густаво, Кроос, Робен, Рибери, Гомес

ПРОГНОЗА: Финалът за купата на Германия ще бъде черешката на тортата на сезона. Един срещу друг ще се срещнат големите конкуренти в последните две години - Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

За добро или за зло, настроенията и на двата отбора в този мач бъдат повлияни от специфични фактори и затова нито за единия тим успехът в този мач е жизненоважен. Причините обаче са противоположни.

Борусия вече спечели титлата и независимо от изхода от финала за купата, сезонът отново ще е изключително успешен. Къде на шега, къде насериозно, треньорът Юрген Клоп се закани да донесе сребърната салатиера на шампиона в Бундеслигата.

На Байерн пък само след седмица предстои исторически финал на Шампионската Лига на собствения стадион "Алианц Арина". Така със сигурност баварците ще имат едно на ум. Ариен Робен вече открито каза, че ако трябва да избира, веднага се отказва от купата на Германия заради Шампионската Лига.

Карл-Хайнц Румениге пък предупреди въобще да не се мисли за празненства, дори и да бъде спечелена Купата на Германия. Така психологическата настройка на играчите на Байерн ще бъде доста специфична.

Освен това футболистите на Юп Хайнкес със сигурност няма да искат да се стига до продължение и да трябва да играят тежки 120 минути, докато съперникът в Шампионската Лига Челси практически ще излезе със резервите утре в своя мач от първенството.

Затова особено в последните минути на мача, независимо какъв е резултатът, Борусия Дортмунд ще бъде доминиращият отбор. Всичко това накланя везните в полза на шампионите, които биха спечелили впечатляваща пета поредна победа над Байерн.

Резултат: 2:1