Сампдория победи Варезе с 1:0 във втория мач от финалния плейоф за влизане в Серия А и след успеха в първата среща с 3:2 "блучеркиатите" си гарантираха участие в италианския елит през следващия сезон.

Единственото попадение в двубоя отбеляза Никола Поци в последната минута. Иначе Варезе също имаше добри възможности за гол, като "леопардите" удариха греда през първото полувреме.

Възпитаниците на Роландо Маран всъщност се нуждаеха от победа с какъвто и да е резултат, за да влязат в Серия А, тъй като головете на чужд терен не се вземат предвид в тези плейофи. От значение е само головата разлика и класирането в редовния сезон, а Варезе завърши на по-предна позиция от Сампдория.

След пропуските на Емануел Ривас, Нето Перейра и Кристиян Терлици обаче "леопардите" трябваше да се примирят, че и през следващия сезон ще играят във втория ешелон.

В Серия Б Сампдория прекара само една година, след като изпадна от Серия А в края на сезон 2010/2011. Останалите отбори, спечелили промоция в елита на Ботуша, са Пескара и Торино.