Елитният германски Щутгарт отново ще има в състава си Кедира. Става дума за брата на германския национал Сами Кедира - Рани.

18-годишният футболист е полузащитник и до този момент той играеше единствено за дубъла на швабите в трета лига. От днес Рани става професионалист.

"Имахме планове да включим Рани в професионалния футбол през лятото. Сега той ще може да събира богат опит по време на тренировките на първия отбор", каза мениджърът на Щутгарт Фреди Бобич, цитиран от sport1.de.

25-годишният опорен полузащитник на Реал Мадрид Сами Кедира носеше фланелката на Щутгарт от 1995 до 2010 година. Той стана професионалист преди около шест сезона. За швабите Сами вкара 14 шампионатни гола в 98 срещи.

Причината за решението на шефовете на Щутгарт Рани Кедира да стане част от първия отбор са личните проблеми на дефанзивния халф Мамаду Ба, който тренира с дублиращия тим.

През 2011 година Рани Кедира бе част от юношеския национален отбор на Германия до 17 години, който завърши на трето място на световното първенство в тази възрастова граница.