Наполи се доближи на 2 точки от лидера Ювентус с победа 1:0 като гост на Каляри. Словакът Марек Хамшик вкара единственият гол в мача, но той се оказа много ценен. Благодарение на успеха Наполи събра 30 точки от първите 14 кръга и се възползва от грешката на Ювентус срещу Милан снощи.

За пореден път Валтер Мадзари беше без своята голяма звезда Единсон Кавани. Този път уругваецът не игра заради наказание. Наполи заложи на схема 3-5-1-1, като на върха на атаката беше Инсине, а зад гърба му - Хамшик.

Гостите имаха първият добър шанс за гол, но ударът на Инсине срещна гредата. Нападателят финтира Ариаудо и стреля с десния крак от границата на наказателното поле. Агаци не можа да спре удара, но това стори гредата.

Каляри също удари греда в 37-ата минута. След центриране от корнер Конти се справи с опеката на Гамберини, но уцели левият стълб на Де Санктис. Каляри нямаше късмет и след паузата. Тогава пък гредата попречи на Канаваро да си отбележи автогол.

В 72-ата минута Наполи най-накрая откри. Инсине отклони топката в наказателното поле за Сунига, Екдал пресече паса и топката се озова в Хамшик, който не пропусна за крайното 1:0. Резултатът не е толкова голям, колкото онова 6:3 миналият сезон, но все пак носи три безценни точки.