Байерн Мюнхен - Гройтер Фюрт, двубой от 18-ия кръг на Бундеслигата. Събота, стадион "Алианц Арена". 16.30 часа българско време.

Вероятни състави:

Байерн Мюнхен: Нойер, ван Буйтен, Данте, Алаба, Лам, Мартинес, Швайнщайгер, Кроос, Мюлер, Рибери, Манджукич

Гройтер Фюрт: Хесл, Собиех, Кляйне, Цимерман, Баба, Нериг, Фюрстнер, Щибер, Клаус, Цилнер, Ньоте

Прогноза на Gol.bg:

Първият срещу последния, почти сигурният шампион на страната, срещу почти сигурния изпадащ. Най-доброто нападение и най-стабилната защита от едната страна, най-слабата атака - от другата.

На хартия този сблъсък изглежда протоколен. Големият коз на гостите обаче е, че няма какво да губят, а първият официален мач след зимна пауза винаги може да предложи изненади.

Гройтер Фюрт е трикратен шампион на Германия отпреди Втората световна война и малкият, но горд баварски тим със сигурност ще иска да изненада "братовчедите" от Байерн насред техния "Алианц Арена".

До момента двата тима са се срещали общо четири пъти - изиграли са три мача за купата на Германия и един за първенство.

Последният от трите двубоя за купата бе доста интересен. През сезон 2009/10 двата състава играха на четвъртфиналите в турнира и гостите дори поведоха с 2:1 в Мюнхен. Последваха обаче цели пет гола на Байерн, който продължи напред в турнира.

Наставникът на Фюрт Майк Бюскенс няма загуба на терена на Байерн като треньор. Преди близо четири години воденият от него Шалке победи баварците с 1:0 като гост за първенство.

Любопитното е, че това беше последната победа на Бюскенс начело на "миньорите". След успеха в Мюнхен той записа равенство и цели четири поредни загуби, преди да бъде освободен.

Ветеранът Джералд Асамоа има осем победи, осем загуби и три равенства срещу баварците, като той е отбелязал и два гола в мачовете срещу най-успешния германски клуб.

В редиците на Байерн няма трайно контузени футболисти. Луис Густаво, Ариен Робен и Емре Чан, които дълго време бяха в лазарета, проведоха пълноценна подготовка и вече са на разположение на наставника Юп Хайнкес.

Пролетният дял на шампионата ще бъде последният полусезон на Хайнкес начело на Байерн и навярно неговият последен в кариерата. Специалистът ще иска да приключи с футбола със спечелването на сребърната салатиера, която той грабна за последно преди цели 23 години.

Нашата прогноза е за категорична победа за Байерн, който започва пролетния полусезон срещу възможно най-лесния съперник.

Резултат:  Байерн Мюнхен - Гройтер Фюрт  3:0