От Наполи са готови да се разделят с Валтер Мадзари и Единсон Кавани в края на сезона, ако двамата поискат да си тръгнат от отбора и дадат аргументи, че няма какво повече да дадат на тима.

За подобна възможност намекна босът на клуба Аурелио Де Лаурентис, който даде да се разбере, че няма да се правят трагедии след отпадането от Лига Европа 

Неаполитанци се намират в дупка и отборът не успя да надвие Сампдория през уикенда, като по този начин не се възползва от грешката на Юве срещу Рома. В същото време отборът отпадна позорно от Виктория Пилзен в турнира Лига Европа, след като допусна загуби с общ резултат 0:5 в двата мача.

"Мадзари има моята вяра и няма нужда от промяна на треньора", заяви Де Лаурентис, цитиран от "Футбол Италия".

"Въпреки това обаче, ако той ми обяви, че работата му в отбора е приключила и няма да причина да остава повече, тогава ще вземем съответните решения", добави той.

"Той е сериозен професионалист и ще представи своите съображения в края на сезона, и ще решим какво е най-доброто за Наполи"

Филмовият магнат коментира и бъдещето на Кавани в клуба. 

"Ако той може да ме убеди, че престоят му тук е приключил и няма повече какво да даде на отбора, тогава можем да говорим за напускане. В противен случай той ще остане, тъй като има петгодишен договор", завърши босът на клуба.