Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд, четвъртфинален сблъсък за купата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен за мача:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Данте, ван Буйтен, Лам, Алаба, Боатенг, Контенто

Полузащитници:  Мартинес, Швайнщайгер, Луис Густаво, Тимошчук, Робен, Кроос, Шакири, Чан

Нападатели:  Гомес, Манджукич, Мюлер, Писаро

Наказан: Рибери

Контузени:  Бадщубер, Рафиня

Групата на Борусия Дортмунд за мача:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Хумелс, Суботич, Шмелцер, Пишчек, Сантана, Кирх

Полузащитници:  Кел, Гюндоган, Блашчиковски, Шахин, Бендер, Гьотце, Ляйтнер, Гроскройц, Битенкорт

Нападатели:  Левандовски, Ройс, Шибер

Контузен: Овомойела

Прогноза на Gol.bg:

Този двубой спокойно може да бъде наречен "финал преди финала" в турнира. Изключвайки победата на баварците над "жълто-черните" за суперкупата през лятото, момчетата на Юп Хайнкес се намират в серия от 6 мача без победа над този съперник, регистрирайки цели пет поражения.

Последната среща между съперниците в турнира за купата бе финалният сблъсък от миналия сезон, когато "бандата на Клопо" размаза мюнхенци по категоричен начин с 5:2.

Ситуацията в момента обаче изглежда доста по-различна. Борусия разполага с атомно нападение, но през тази кампания допуска твърде елементарни грешки в защита. Точно в дефанзивен план през този сезон се вижда сериозната разлика при баварците.

Четирикратният европейски клубен първенец рядко оставя противника да отправя удари към вратата, пазена от Нойер. Мюнхенци се стремят рано да отнемат топката и със защитни функции са се нагърбили дори считаните за изцяло офанзивни футболисти Ариен Робен и Франк Рибери.

Последният е наказан за срещата, което увеличава шансовете на гостите за победа. Но на негово място тази вечер ще започне гладният за мачове и голове Ариен Робен. Хъсът на холандеца си пролича и в последния шампионатен мач срещу Вердер, когато той буквално открадна гола от крака на Рибери.

Възстановен от леката си мускулна травма е Хави Мартинес. Лекарският щаб на Байерн вдигна и Даниел ван Буйтен на крака. Белгиецът бе под въпрос заради грип. В лагера на гостите напълно готови за игра са Матс Хумелс и Якуб Блашчиковски, които създаваха грижи на Юрген Клоп заради леки травми.

Макар някои специалисти в Германия да считат срещата за местното "Ел Класико", Борусия Дортмунд все още не притежава необходимото постоянство, за да "танцува на няколко сватби", както се изрази вчера бившият треньор на двата отбора Отмар Хитцфелд.

Пред своя публика жадните за реванш баварци ще бъдат фаворити да спечелят мача срещу най-неудобния си противник в последните три години. Нашата прогноза е за домакинска победа още в редовното време. А и точно днес Байерн Мюнхен става на 113 години...

Резултат:  Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд  3:1