Наполи победи Болоня с 3:0 като гост и по този начин си гарантира, че през следващия сезон ще участва в Шампионската лига. Неаполитанците са новите италиански вицешампиони, а за третото място продължават да се борят Милан и Фиорентина.

Първото полувреме на стадион "Ренато Дал'Ара" приключи при нулево равенство, но осем минути след почивката Марек Хамшик откри резултата. В 63-тата минута Единсон Кавани удвои от дузпа, а в 67-мата намиращият се във великолепна форма Блерим Джемайли оформи крайното 3:0 в полза на отбора, воден от Валтер Мадзари.

До края на първенството неаполитанците ще се превърнат в арбитър при двете основни битки – за оцеляване и за европейските квоти. В следващия кръг Наполи посреща Сиена, като тосканците все още имат изключително минимални шансове да се спасят от изпадане.

В последния рунд от шампионата пък "адзурите" гостуват на Рома. "Джалоросите" бяха изместени от челната петица заради поредния успех на Удинезе, този път над Палермо, и до последно ще се борят за по-предно класиране с "фриуланите" и големия си градски противник Лацио.