С победата с 10:0 срещу Таити Испания не успя да подобри собствения си рекорд за най-голям успех. Максимумът на иберийците е 13:0 срещу България през 1933 г. в контрола. Но голеадата срещу шампиона на Океания влезе в историята на ФИФА.

Победата на Ла Фурия е най-голямата в турнир под егидата на ФИФА за всички времена. Досега рекордът държеше Унгария. През 1982 г., на световното първенство в Испания, унгарците разбиха Салвадор с 10:1. Тези две победи са и единствените, в които един отбор вкарва 10 попадения.

Унгария има и още един огромен резултат в историята си. През 1954 г. Пушкаш и компания печелят с 9:0 срещу Корея на световните финали. Също победа с 9:0 има и Югославия срещу Заир през 1974.

Испания обаче остава единственият тим спечелил с 10 гола разлика в турнир на ФИФА. Освен това иберийците поставиха и рекорд по резултатност в турнира за Купата на конфедерациите, както и рекорд за най-голяма победа в историята на стадион "Маракана". Досега върховото постижение на легендарния стадион беше 7:0 за Бразилия срещу Чили.

Фернандо Торес пък се нареди до Куатемок Бланко и Марзук ал Отаиби, като единствените футболисти с четири гола в един мач от турнира за Купата на конфедерациите. Торес стана първият, който вкарва хеттрик в повече от един мач. Той се разписа 3 пъти и преди четири години срещу Нова Зеландия.