Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен, двубой за Суперкупата на Германия. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.30 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Суботич, Хумелс, Кирх, Зар, Сократис, Шмелцер, Гюнтер

Халфове: Кел, Бендер, Хофман, Гюндоган, Блашчиковски, Шахин, Гроскройц, Бандовски

Нападатели: Левандовски, Ройс, Аубамеянг, Шибер, Дукш

Контузени: Пишчек, Мхитарян

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Щарке, Редер

Защитници: Данте, ван Буйтен, Рафиня, Кирхоф, Боатенг, Лам, Контенто, Алаба

Халфове:
Алкантара, Мартинес, Робен, Шакири, Вайзер, Луис Густаво, Швайнщайгер, Хойберг, Чан, Кроос

Нападатели: Мюлер, Манджукич, Писаро

Контузени: Бадщубер, Гьотце, Нойер, Рибери

Прогноза на Gol.bg:

Финалистите от миналогодишното издание на Шампионската лига се захапват рано-рано още преди старта на сезона в повторение на мача за суперкупата отпреди една година.

Тогава баварците бяха домакини и успяха да победят "жълто-черните", слагайки край на черната серия от пет поредни загуби във всички турнири. Според мнозина специалисти именно тази победа е в основата на "смяната на караула" и края на 2-годишната доминация на Борусия.

Момчетата на Юрген Клоп ще търсят реванш както за това поражение, така и за загубите с 0:1 и 1:2, съответно в 1/4-финала за купата на Германия и в най-важния мач за сезона: финалът в Шампионската лига.

Стряскащата разлика от цели 25 точки, на които Байерн остави детронирания първенец в Бундеслигата Борусия Дортмунд също трябва да бъде допълнителен стимул за Марко Ройс и компания да покажат пред своя публика, че дистанцията между най-силните германски отбори всъщност не е толкова голяма.

Няма как да не се отчете факта, че в пет мача между тези съперници миналия сезон Байерн постигна три трудни победи с по един гол разлика, а за първенство срещите завършиха по 1:1.

И двата отбора направиха добра лятна подготовка, в която изпъкнаха качествата на много от младите и новите футболисти в двата лагера. Силно впечатление направиха Йонас Хофман, Яник Бандовски, Хенрих Мхитарян за Борусия, а Тиаго Алкантара нямаше нужда от аклиматизация, след като бе взет от Барселона.

Големите отсъстващи за домакините са бекът Лукаш Пишчек и плеймейкърът Хенрих Мхитарян, докато гостите няма да могат да използват трайно контузения Бадщубер, както и измъчваните от мускулни травми Марио Гьотце, Франк Рибери и Мануел Нойер.

И двата отбора разполагат с атомно нападение, което ще отвори за пореден път много работа на защитниците и двамата вратари. Дортмунд ще разчита много на вярната си публика, но баварската машина показа, че може да работи на високи обороти и при високи летни температури. А в защитата на Борусия се забелязват пукнатините от миналия сезон. Ще заложим на голово шоу, с победа за Байерн в редовното време.


Резултат:  Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен  2:3