Хамбургер успя да постигне убедителна победа с 4:0 на своя "Имтех Арена" срещу Айнтрахт Брауншайг и по този начин записа първи успех в немската Бундеслига за сезона.

Рафа ван дер Ваарт даде начало на голеадата с гол в 7-ата минута, а в 17-ата минута преднината на домакините бе удвоена от Жак Даогари.

Хакан Калханоглу пък оформи крайния резултат с голове в 80-ата и 90-ата минути.

След този успех тимът от северния град вече има 4 точки в актива си и заема 12-ото място в класирането. Новакът в елита пък е на последната позиция с нула точки.

Попадението на Рафа дойде след пас на Байстер и хубав удар, а десетина минути по-късно Даогари реализира също след асистенция на Байстер.

19-годишният германец Калханоглу, който е с турски корени, пък даде сериозна заявка за титулярно място след двата си гола в края. Той влезе на терена като резерва.

Борусия Мьонхенгладбах също постигна убедителна победа, след като надви с 4:1 на своя "Борусия Парк" Вердер Бремен.

Хуан Аранго откри за домакините в 36-ата минута, а те продължиха да натискат съперника, въпреки гола си аванс.

Рафаел удвои преднината на Гладбах в 53-ата минута и отказа гостите. Все пак обаче автоголът на Нордтвейт даде някакви надежди на "Бременските музиканти", че ще могат да вземат нещо в този мач.

Те обаче угаснаха в 74-ата минута, когато младокът Макс Крусе реализира за 3:1 в мача. Херман пък се възползва от подаване на Крусе в 85-ата минута и така оформи крайния резултат.

След мача Гладбах има 6 точки в класирането и заема 6-ото място, докато Вердер е на 9-ата позиция със същия актив.

Волфсбург също постигна победа в 4-ия кръг, като надви Херта Берлин с 2:0 на своя стадион.

Домакините бяха без новото попълнение Луис Густаво в състава си, тъй като бразилският национал е наказан.

И двата гола в този мач паднаха през първото полувреме. След голямо надлъгване в 42-ата минута ветеранът Ивица Олич се разписа и даде аванс на тима си.

В продължението на първото полувреме пък домакините получиха дузпа, която бе реализирана от Диего.

До края нямаше повече голове, а след мача Волфсбург е 8-и в класирането с актив от 6 спечелени точки.