Нюкасъл успя да постигне първата си победа в елита и да вкара първия си гол от началото на сезона. "Свраките" спечелиха срещу безличния тим на Фулъм с минималното 1:0 на своя стадион в среща от 3-ия кръг на английския елит.

Така тимът вече има 4 точки в актива си. Цял мач за гостите игра Димитър Бербатов, като това бе един от най-слабите му мачове с фланелката на тима. Българинът се отчете с няколко добри паса, но само толкова. 

Срещата започна по-активно за домакините от Нюкасъл, които атакуваха повече и като цяло през първите минути срещата се развиваше предимно в половината на лондонските гости.

Головите положения обаче бяха в дефизит и първото реално такова бе създадено в 32-ата минута.

Папис Сисе проби в наказателното поле на гостуващия отбор, след което отправи удар от малък ъгъл, но той бе спасен от Стокдейл.

Димитър Бербатов пък също както своите съотборници не блестеше през първата част, макар че се отчете с няколко от своите маркови пасове.

През първото полувреме играта бе тотално безидейна, особено от гостите. Второто полувреме също започна на бавни обороти, но постепенно се забеляза малък прогрес в темпото през последния половин час.

В 67-ата минута Брайън Руис изпълни по много добър начин пряк свободен удар, който бе спасен от Крул. Ударът на костариканеца обаче определено застраши холандския страж на домакините.

В 78-ата минута пък Папис Сисе пропусна страхотно голово положение, след като удари напречната греда с глава, засичайки центриране на Бен Арфа.

Две минути след това "Джордитата" пропуснаха невероятна голова възможност. Гуфран бе намерен непокрит в малкото наказателно поле, но с глава доста шокиращо извади топката в аут.

Бен Арфа също направи пропуск, като неговият удар бе спасен с крак от Стокдейл.

В 86-ата минута все пак натискът на Нюкасъл даде резултат и Бен Арфа донесе победата на тима си, като реализира страхотен гол от границата на наказателното поле.

Той отправи изключителен удар с левия крак, като прати топката в далечния ъгъл на Стокдейл. Преди това четирима футболисти на гостите го наобиколиха, но той успя да се справи с тях и да стреля.

До края нямаше повече голове.

НЮКАСЪЛ - ФУЛЪМ 1:0
1:0 Бен Арфа 86'