Шалке живна и успя да постигне победа в Бундеслигата, при това доста впечатляваща. "Кралско-сините" спечелиха срещу силния отбор на Леверкузен с 2:0 на "Фелтинс Арена".

Мачът бе безспорно голямото дерби на 4-ия кръг в немското първенство, а дебют за домакините направи новото звездно попълнение Кевин-Принс Боатенг, който съвсем очаквано излезе в титулярния състав.

Това бе първи успех на Шалке от началото на сезона, а освен това домакините попречиха на "Аспирините" да изпреварят лидера Байерн в таблицата, като нанесоха поражение на тима, на Сами Хюпия.

Загубата бе първа за гостите. След победата "Миньорите" събраха 4 точки и са на 13-ото място, а Байер е на 4-ото място с 9 точки.

Гостите започнаха по-добре мача и натиснаха отбора на Йенс Келер в първите минути. 

Като цяло през първия половин час от мача "Аспирините" имаха инициативата, но така и не успяха да стигнат до попадение.

Домакините все пак малко изненадващо стигнаха до попадение, с което поведоха в резултата.

То падна в 30-ата минута. Джеферсън Фарфан изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, а Марко Хьогер отклони топката с рамо в наказателното поле и успя да реализира първия гол за своя тим.

Попадението даде самочувствие на домакините, които владееха инициативата до края на полувремето, но опитите им да вкарат втори гол в минутите преди почивката не сполучиха.

След почивката домакините започнаха силно и двайсетина минути след подновяването на играта вече можеха да водят с два гола.

Унгарският стрелец на тима Адам Шалай получи перфектен пас от Атсуто Учида и от идеална позиция в наказателното поле пропусна да удвои преднината на тима си.

В 80-ата минута пък и гостите имаха своя шанс за гол. Емир Спахич отправи удар с глава от 2-3 метра, но така и не успя да нацели вратата.

Така босненецът пропусна идеален шанс за изравняване.

В 83-ата минута интригата в мача бе убита, след като Джеферсън Фарфан вкара втория гол за своя отбор и оформи крайното 2:0.

Той бе изведен от Джърмейн Джоунс зад отбраната и Спахич го фаулира. В крайна сметка бе отсъдена дузпа за Шалке, която бе реализирана от перуанеца.