Наполи спечели с 4:2 гостуването си на Киево в двубой от втория кръг на Серия А. Победата е втора за италианските вицешампиони, а както и в първия кръг срещу Болоня, може да се каже, че играч на мача беше Марек Хамшик. Словашкият национал, който изведе неаполитанците с капитанската лента, пак отбеляза две попадения, като сметката му набъбна на общо четири от началото на първенството.

Именно 26-годишният халф откри резултата със страхотен гол в 13-тата минута. Алберто Палоски обаче се възползва от неразбирателство в неаполитанската отбрана и изравни в 24-тата. Само четири минути по-късно Гонсало Игуаин асистира на Кайехон, който възстанови преднината на своя отбор, но равенството също беше възстановено – пет минути преди почивката, отново с попадение на Палоски.

След паузата домакините се бранеха и очакваха своите шансове за контраатаки, обаче в 64-тата минута Хамшик пак разстреля Пуджони. Двадесет минути преди изтичането на редовното време пък Игуаин оползотвори хубав извеждащ пас на Лоренцо Инсиние и отбеляза първия си официален гол с фланелката на Наполи.



В първия кръг на Серия А Наполи победи Болоня с 3:0, а Киево направи нулево равенство при гостуването си на Парма. "Летящите магаренца" показаха, че и този сезон ще бъдат един от коравите отбори в Италия и по всяка вероятност отново ще се борят за място в средата на таблицата. Неаполитанците пък заеха първата позиция след успеха си над "рособлу" и със сигурност се надяваха да го задържат.

Треньорът на италианските вицешампиони Рафаел Бенитес отново остави капитана Паоло Канаваро на резервната скамейка, там беше и Горан Пандев, който не се представи достатъчно добре срещу Болоня. Мястото на македонеца в състава на гостите зае Лоренцо Инсиние. Това беше и единствената промяна на Бенитес в сравнение с двубоя срещу тима, воден от Стефано Пиоли.

Веднага след изпълнението на център топката се озова в Пепе Рейна, който искаше да я изрита в предни позиции, но я изпусна, а Алберто Палоски стреля. Според рефера Паоло Валери обаче нападателят беше извършил нарушение, тъй като беше попречил на стража. В 8-мата минута Гонсало Игуаин отправи първия по-сериозен удар в срещата, ала Кристиан Пуджони внимаваше и се справи с изстрела.

В 13-тата минута Марек Хамшик, който игра великолепно в мача с Болоня, откри резултата благодарение на нова чудесна проява. От далечна дистанция словашкият национал шутира мощно, кълбото се отклони в левия страничен стълб и влетя в мрежата на Киево. 26-годишният халф определено беше най-силният играч на Наполи от началото на сезона.

Десетина минути след попадението в полза на гостуващия състав отборът от Верона изравни. Перпарим Хетемай получи топката отдясно и без никакво колебание я насочи към противниковия пеналт, където се намираха Палоски, Мигел Бритос и Рейна. Заради неразбирателството между аржентинския бранител и испанския вратар 23-годишният нападател се разписа.

Секунди по-късно Букари Драме отправи нещо средно между центриране и шут, но нов гол в мрежата на Рейна не падна. Попадение обаче реализираха неаполитанците. В 28-мата минута Игуаин се измъкна от опеката на румънеца Паул Пап и с хубав пас намери Хосе Кайехон, който отбеляза втория си гол от началото на първенството.

Тимът на Джузепе Санино можеше много бързо да възстанови равенството, след като Кристиан Маджо подари кълбото на Палоски, който този път удари греда. В 35-тата минута Иван Радованович нанесе страховит изстрел от далечно разстояние, Рейна изби, но право в краката на Сирил Теро, който от удобна стрелкова позиция не съумя да вкара. Малко след това и Алесио Сесту тества концентрацията на испанския вратар.

В 38-мата минута комбинация между Хамшик и Игуаин позволи на аржентинеца да излезе фронтално срещу Пуджони, но след удара кълбото мина покрай вратата. Две минути по-късно "летящите магаренца" пак изравниха. Теро пробва задна ножица, след което топката попадна у Палоски. Младият италиански нападател се пребори с няколко противникови футболисти, преди да прати кълбото във вратата.

Веднага след почивката Гьокхан Инлер шутира от далечна дистанция, но не намери целта. На другия край на игрището Дженаро Сардо също беше неточен. В 58-мата минута Инсиние дриблира между няколко съперникови състезатели, ала в края на краищата стреля прекалено слабо, за да затрудни Пуджони. Три минути след това Инлер отново си освободи пространство за стрелба и стресна стража на домакините, обаче не отбеляза.

В 64-тата минута Инлер пусна топката в наказателното поле на Киево, Бощиян Сезар се опита да изчисти, но насочи кълбото към вратата на Пуджони, който изби. Хамшик пак се оказа на точното място в точното време и вкара четвъртото си шампионатно попадение през настоящата кампания. В 68-мата минута пък Хуан Сунига  можеше да реши всичко в този двубой, обаче след коварния шут на колумбиеца топката излезе в аут.

Две минути по-късно нямаше какво да спре Игуаин, който вкара първия си официален гол с фланелката на Наполи. 25-годишният аржентински нападател получи добро извеждащо подаване от Инсиние и технично преодоля Пуджони, превръщайки се в едва третия голмайстор за вицешампионите през този сезон.

В заключителните минути на срещата и двата състава пропиляха добри възможности за попадения, нов гол обаче не падна. Така Наполи е с пълен актив от шест точки след първите два кръга от новото издание на Серия А, а "летящите магаренца" остават само с една.


Киево – Наполи 2:4

0:1 Хамшик 13
1:1 Палоски 24
1:2 Кайехон 28
2:2 Палоски 40
2:3 Хамшик 64
2:4 Игуаин 70

Киево: Пуджони, Сезар, Пап, Сардо, Драме, Ригони, Радованович (Импрота – 81), Хетемай, Сесту (Акости – 69), Теро (Пелисиер – 75), Палоски

Наполи: Рейна, Бритос, Албиол, Маджо, Сунига, Бехрами (Джемайли – 65), Инлер, Хамшик (Пандев – 75), Кайехон, Инсиние, Игуаин (Армеро – 84)