Селекционерът на Англия Рой Ходжсън определи утрешното гостуване в Украйна като „финал“ и обеща, че островитяните ще играят офанзивно и нападателно.

Трите лъва имат точка аванс пред украинците в класирането, така че сблъсъкът в Киев е от изключително значение. 66-годишният специалист очаква победа, която да постави вън от съмнение класирането на тима за Мондиала.

„Срещат се два отбора, които са във форма и могат да спечелят групата си. Това е като финал, а такива мачове не се печелят, когато си предпазлив. Понякога е необходимо да тръгнеш напред и просто да вкараш повече голове от противника“ заяви той.

„Ние знаем добре какво трябва да направим и ще се опитаме да постигнем целите си. Необходимо е да постигнем добър резултат и футболистите са уверени, че могат да се представят добре“ добави босът, който коментира и думите на колегата си Михайло Фоменко, че това е мачът на живота му.

„Ако всеки път получавах малко пари, когато някой каже, че предстои най-важният двубой в кариерата му, сега щях да съм доста богат, така че това не ме впечатлява особено“ изтъкна Ходжсън.

Той разкри, че ще направи само една промяна от отбора победил Молдова, като се очаква Джеймс Милнър да замени наказания Дани Уелбек.

Това означава, че Франк Лампард ще стане 8-ият в историята достигнал границата от 100 мача с националния екип. Стивън Джерард и Ашли Коул пък ще запишат двубой №105 и така ще се изравнят с Били Райт на 5-о място във вечната класация.

„Лампард ще играе утре и ще направи нещо специално. Не са много хората, които са успели за се задържат в отбора 2-3 години, а какво остава за 14 сезона“ изтъкна Ходжсън.