Съндърланд - Арсенал, мач от 4-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Стейдиъм оф Лайт", начало 17.00 часа.


Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански
Защитници: Гибс, Монреал, Саня, Дженкинсън, Мертезакер, Косиелни, Вермаелен
Полузащитници: Уилшър, Рамзи, Касорла, Йозил, Фламини, Фримпонг
Нападатели: Жиру, Уолкът, Гнабри

Контузени: Подолски, Диаби, Окслейд-Чембърлейн, Артета, Саного, Росицки



ПРОГНОЗА:
Съндърланд посреща Арсенал в един от най-очакваните мачове от поредния кръг на английската Висша Лига. Преди две седмици "артилеристите" хвърлиха бомбата във футболна Европа с привличането на Месут Йозил и това ще е първата възможност на германецът да се прояви с екипа на отбора.

Неговият дебют, поне като титуляр, обаче е под въпрос, тъй като на първата си тренировка с Арсенал в четвъртък той се оплака от болест. Същият проблем има и сънародникът му Пер Мертезакер, който също е под въпрос за мача. При това положение може Бакари Саня отново да заеме поста в центъра на защитата. Опция е и Томас Вермаелен, който се възстанови от контузия.

Още по-голям проблем за Арсен Венгер е отсъствието на Томаш Росицки, който се върна контузен от мачовете на Чехия. Това може да форсира включването на ненапълно готовия Йозил. В атака пък младокът Яя Саного също е контузен и така официално Оливие Жиру е единственият нападател на отбора. Той обаче досега няма гол за първенството извън Лондон.

В състава на домакините ще липсва наказаният капитан Джон О'Шей. Дебют обаче може да направи дошлият от Ливърпул под наем Фабио Борини. Паоло ди Канио пък ще има добри опции в нападение, тъй като след контузия се завръща и Стивън Флечър, който не е играл от март месец.

И това е добра новина за "Черните котки", които имат само два гола в първите си три мача. В тях тимът записа само една точка и така е на дъното в класирането. Заедно с миналия сезон, тимът е в серия от 7 мача без победа, от които 4 загуби.

В директните мачове срещу Арсенал положението не е по-добро. Съндърланд има само една победа в последните 19 мача, за последно през 2009 година на своя стадион. Към нея се добавя и успеха за купата на Англия миналия сезон, когато Съндърланд победи Арсенал с 2:0.

В първенството обаче "артилеристите" са доста стабилни, като особено впечатляваща е защитата. Затова е малко вероятно домакините да затруднят Войчех Шчесни особено.

Въпросът е дали Йозил и Касорла ще могат да разпечатат прибраната постройка на игра на Съндърланд, каквато се очаква. Предвид класата и формата на двата отбора в момента, най-вероятно да.

Резултат: 0:2