Милан - Селтик, първи мач от група Н на Шампионската лига. Стадион "Сан Сиро", Милано,, 21:45 часа българско време. Съдия: Волфганг Щарк (Германия)

Милан започва битката в Шампионската лига след като измъкна инфарктно 2:2 като гост на Торино в събота. Росонерите са домакини на шотландския първенец Селтик. Детелените впечатлиха миналия сезон в надпреварата, като победиха Барселона у дома и се класираха за осминафиналите.

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Копола, Констант, Мексес, Йоти, Дзакардо, Сапата, Бенедичич, Бирса, Кристанте, Де Йонг, Емануелсон, Модич, Мунтари, Ночерино, Педоне, Поли, Балотели, Робиньо, Матри

Контузени: Бонера, Абате, Де Шилио, Силвестре, Пацини, Нианг, Ел Шаарави, Кака, Монтоливо

Наказани: Няма

Вероятен състав (4-3-1-2): Абиати - Дзакардо, Сапата, Мексес, Констант - Де Йонг, Ночерино, Мунтари - Бирса - Балотели, Матри

СЕЛТИК

Групата за мача: Форстър, Жалуска, Лустиг, Амброуз, Мългрю, Исагуире, Ван Дийк, Тошни, Матюс, Комънс, Браун, Ледли, Каял, Роджик, Битън, Пуки, Атаич, Самарас, Стоукс

Контузени: Муйоколо, Форест

Наказани: няма

Вероятен състав (4-4-2): Форстър - Лустиг, Амброуз, Ван Дийк, Исагуире - Комънс, Ледли, Мългрю, Браун - Самарас, Стоукс

Прогноза на Gol.bg:

Масимилиано Алегри има големи главоболия със състава преди мача. В лазарета са девет играчи, които не могат да вземат участие. Заради това в групата за мача треньора повика четирима от юношите на Пипо Индзаги - Йоти, Бенедичич, Модич и Педоне.

Заради контузиите схемата ще бъде отново с двама нападатели, а на мястото на контузения Кака зад тях ще действа Бирса. Ночерино ще заеме мястото на Монтоливо в средата на терена, а Констант ще действа като ляв бек.

В атака титуляр за първи път ще е новото попълнение Алесандро Матри. Той вкара 2 гола на Селтик миналия сезон с екипа на Ювентус. До него ще е Марио Балотели.

Нийл Ленън няма много проблеми с контузени. Аут са само Муйоколо и Форест. Той ще заложи на типичното 4-4-2, като в атака ще са Самарас и Стоукс. Детелините са гостували 10 пъти в Италия и имат 3 равенства и 7 загуби в тези мачове.

Милан не е губил у дома в официален мач от 9 месеца. Последният спечелил на "Сан Сиро" беше Зенит на 4 декември. Въпреки многото контузени Милан си остава фаворит за победата. 

Резултат: Милан - Селтик 3:1