Райо Валекано - Барселона, мач от 5-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Кампо де Валекас", начало 22.00 часа.

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Алвеш, Пике, Масчерано, Адриано, Монтоя, Бартра
Полузащитници: Сонг, Шави, Фабрегас, Иниеста,  Сержи Роберто, Дос Сантос
Нападатели: Меси, Неймар, Педро, Алексис, Тейо

Контузени: Пуйол, Афелай, Куенка, Алба
Извън групата: Ойер, Бускетс


ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Райо Валекано в един от най-неравностойните мачове в поредния кръг на испанската Примера Дивисион.

Един срещу друг се срещат два отбора от различните краища на класирането, като в допълнение на това формата им напълно отговаря на моментните позиции.

Малкият мадридски отбор започна добре сезона с победа срещу новобранците от Елче, но след това записа три поредни загуби, в които допусна 12 гола.

Барселона от своя страна започва да набира скорост и въпреки някои колебливи резултати в първенството тимът има пълен актив от 12 точки. През седмицата пък каталунците разгромиха Аякс с 4:0, а Лео Меси заби хеттрик.

Директните двубои между двата тима сочат красноречиво надмощие за Блаугранас. В последните два сезона те са спечелили 4 победи с обща голова разлика 19-1. Особено безмилостна е Барса в гостуванията си на Райо, като миналия сезон победи с 5:0, а по-миналия със 7:0.

Задачата пред треньора на "Пчеличките" Пако Хемес е още по-трудна и заради кадровите проблеми, които има той. Нападателят Лас Бангура все е наказан, докато Нери Кастийо, Родри, Хосе Карлос и Яго Фалке са контузени. За Барса единствените проблеми продължават да са контузиите на Жорди Алба и Карлес Пуйол. Треньорът Херардо Мартино обаче разполага с такава дълбочина в полузащита и нападение, че си позволи да даде почивка на Серхио Бускетс.

Така единственото слабо звено на Барса остава защитата, но Райо е един от последните отбори, които ще се възползват от това.

Резултат: 0:3