Наполи и Сасуоло завършиха при резултат 1:1 мача си от 5-тия кръг на Серия А, който се игра на стадион "Сан Паоло". По този начин за първи път от началото на сезона италианските вицешампиони не стигнаха до победата, а по-интересното е, че тимът, който спря устрема им, е последен в таблицата и в миналия кръг отнесе разгром с 0:7 при домакинството си на Интер.

Още в първата минута топката попадна у Гьокхан Инлер, който от далечно разстояние прати кълбото над напречната греда. Малко след това вратарят на гостите Джанлука Пеголо трябваше да се намесва при удар на Гонсало Игуаин. На другия край на терена Даниеле Кача стреля над вратата.

В 15-тата минута Блерим Джемайли откри резултата с хубав далечен изстрел. "Неровердите" допуснаха шестнадесето шампионатно попадение от началото на сезона и публиката на "Сан Паоло" може би очакваше лесна победа и дори разгром. Пет минути след гола на швейцареца обаче Симоне Дзадза изравни с прекрасен шут от малък ъгъл.

Последва натиск на неаполитанците, като в 23-тата минута Дрес Мертенс шутира отлично от далечна дистанция, а после и Горан Пандев изпробва късмета си, ала и в двата случая Пеголо спаси. Пред вратата на гостите се заредиха положения, но с дружни усилия момчетата на Еузебио ди Франческо отблъскваха атаките.

В 26-тата минута Сасуоло почти стигна до обрат, но играчите на Рафаел Бенитес изчистиха удари на Дзадза и Карим Лариби от голлинията. Домакините, които сякаш вече бяха разбрали, че дори и последният в Серия А не е готов да се предаде без съпротива, също бяха близо до нов гол, обаче пропуски направиха Марек Хамшик и Инлер.

В самия край на първата част при едно центриране от фаул Хосе Рейна увисна, но гостуващият състава не можа да оползотвори открилата се възможност. Така противно на очакванията, че Наполи ще унищожи интригата в мача рано-рано, резултатът на почивката беше равен – 1:1.

След паузата Федерико Фернандес застраши вратата на Пеголо след центриране от корнер, а постепенно натискът на неаполитанския тим се усилваше. Напрежението пред вратата на гостите обаче не водеше до попадения, въпреки че междувременно Бенитес беше включил в игра Хосе Кайехон и Лоренцо Инсиние – титуляри при победата над Милан.

В края на краищата Сасуоло се добра до първата си точка в италианския елит, а след успехи над Борусия Дортмунд и Милан Наполи на Рафа Бенитес направи първата си грешна стъпка.