Лацио ще бъде без своя капитан Стефано Маури до май месец, след като халфа бе наказан за 9 месеца от съда вчера. Орлите се надяваха, че наказанието на Маури ще бъде с 3 месеца по-малко и ще могат да използван своя капитан преди края на сезона.

Съдът обаче постанови, че Маури ще трябва да почива до 4 май и няма да може да се върне по-рано. Първоначално дисциплинарната комисия на федерацията бе определила наказание от 6 месеца за Маури, заради участието му в скандала със залозите на футболни мачове.

През август Маури бе наказан за 6 месеца, но прокурора поиска доста повече при разглеждането на случая в съда. Лацио също така ще плати 50 000 евро глоба.

Маури бе уличен, че участва в комбина за уреждане на мачове, заедно с престъпен клан наричан "циганите". Капитанът на Лацио бе наказан за участието му в уговорката на срещите Лацио - Дженоа и Лече - Лацио.

От клуба обаче обявиха, че ще обжалват санкцията пред апелативния спортен съд. Това означава, че Маури все още има възможност да се върне в игра по-рано.

Капитанът на Лацио бе арестуван на 28 май миналата година в обвинение в съучастничество в опит за измама. След 8 дни в затвора, той бе пуснат в домашен арест.