Уест Бромич няма намерение да се разделя с направилия отлично впечатление от началото на сезона Саидо Берахино.

Мениджърът Стив Кларк предупреди желаещите да привлекат младока, че е по-добре изобщо да не полагат усилия за това.

Младежкият национал на Англия блесна с 5 гола в 7 мача през кампанията, като се разписа и при сензационната победа над Манчестър Юнайтед.

Той получава само по 850 паунда на седмица, но скоро това ще се промени. Заговори се, че Арсенал и Евертън проявяват интерес към него, но Кларк е категоричен, че той ще остане на „Дъ Хоуторнс“.

„Това са само спекулации. Той има договор с Уест Бромич до края на следващия сезон, така че имаме достатъчно време да решим бъдещето на Саидо. Той разбира добре, че наградите и парите идват след здрава работа и труд и трябва просто да бъде концентриран върху футбола си и да остави другите да мислят за договора му“ заяви босът на Дроздовете.

„Бъдещето му във футбола изглежда бляскаво и това, което трябва да направи е да работи здраво, за да направи така, че и след 10 години да бъде на високо ниво. Честно казано не съм изненадан от представянето му, защото още миналата година показа качества, но след това за съжаление получи тежка контузия. Сега обаче отново е във форма“ изтъкна Кларк.