Бившият английски национал Джон Барнс не изпадна в еуфория след класирането на Трите Лъва за световното първенство догодина.

Хората на Рой Ходжсън не загубиха нито един мач в групата си, като спечелиха последните си две домакинства на Черна Гора и Полша, но според бившия играч на Ливърпул тимът има какво да подобрява.

„Истината е, че Уейн Руни е единственият играч от световна класа в този състав. Андрос Таунзънд се справи добре в тези два двубоя, но световната купа не се печели само с пробиви по фланговете и центрирания“ заяви Барнс.

„Трябва да развием и друг тип-футболисти, а не да разчитаме единствено на бързи крила, които да могат да стигат до крайната линия“ изтъкна още халфът, който участва на финалите през 1986 и 1990 година.

Рей Парлър бе още по-категоричен. „Снощи направихме много добър мач. Хубаво е, че се класирахме за Бразилия, но все още изоставаме от най-добрите. Испания, Холандия, Бразилия и Аржентина разполагат с много качество в отборите си. Националите трябва да свършат още много работа, за да ги догонят“ изтъкна бившият полузащитник на Арсенал.

Прекратилият кариерата си след края на миналия сезон Джейми Карагър пък е на мнение, че англичаните отново ще стигнат най-много до 1/4финал, където обикновено отпадат през последните години. "За този отбор място в Топ 8 ще е успех. Първо ще се сме в група със силен водещ отбор, от която трудно ще излезем, а не трябва да се забравя и че ще играем в Южна Америка" изтъкна той.