Скандален гол на Щефан Кислинг донесе победата на Байер Леверкузен с 2:1 като гост на Хофенхайм и временно изведе аспирините начело в класирането на Бундеслигата.

Попадението на Кислинг всъщност изобщо не съществуваше, тъй като той не уцели вратата. Въпреки това ударът му с глава прати топката в мрежата от външната страна на вратата.

По невероятна случайност обаче се оказа, че точно на това място мрежата е скъсана и така топката влезе във вратата. Нито един от съдийският екип не забеляза, че кълбото не е влязло по правилния начин в мрежата и голът бе зачетен.

Той бе решителен, тъй като направи резултата 2:0 в 70-та минута. Впоследствие домакините успяха да върнат един гол чрез резервата Свен Шиплок в 88-та минута, но до края нямаше време да бъде компенсиран и призрачният гол.

Несъществуващият гол не бе единствената грешка на съдията. Той отмени попадение на домакините заради засада, каквато нямаше. Същевременно реферът съзнателно или не опита да компенсира грешката си, давайки дузпа за Хофенхайм за нарушение извън наказателното поле. Роберто Фирмино обаче пропусна от бялата точка, а след това две добавки удариха гредата.

Благодарение на победата Байер излезе начело в класирането с 22 точки от 9 мача, докато Байерн Мюнхен има 20

точки от 8 мача.