Евертън продължи със силното си представяне и победи Астън Вила с 2:0 като гост в най-играния мач в историята на Висшата лига.

Двата тима се срещнаха в Бирмингам в двубой от 9-ия кръг, а с успеха Карамелите изравниха победите на съперника в този мач, като те имат по 72 успеха.

Освен това хората на Роберто Мартинес излязоха трети с 18 точки преди двубоя на Челси с Ман Сити утре. Вила пък остава близо до опасната зона с 10 точки.
 
Кристиан Бентеке стартира за домакините, след като се възстанови от контузията си. Александър Тонев също се появи сред титулярите, като това бяха двете промени направени от Пол Ламбърт. За Евертън Стивън Пиенаар бе сред стартовите 11 за първи път от 31 август. Той се появи на мястото на Лион Озман.

Началото бе отлично за домакините. Кристиан Бентеке взе предимство в единоборство с Шеймъс Коулман и бе фаулиран, което означаваше дузпа. Нападателят изпълин, но Тим Хауърд направи отлично спасяване и изби над вратата.

В средата на полувремето Бентеке можеше да се реваншира за пропуска си, след като бе изведен от Александър Тонев, но останал сам срещу Хауърд, не успя да го преодолее.

Евертън отговори с опасен удар на Лукаку с глава, който бе избит от Гузан. Малко след това Рос Баркли нямаше късмет да открие, след като опитът му се отби от гредата.

След паузата и двата отбора продължиха да атакуват, но Евертън бе този, който направи пробива. В 68-ата минута Лукаку получи топката на границата на наказателното поле и след като му бе оставено пространство, се възползва и стреля неспасяемо в далечния ъгъл.

В 81-ата минута влезлият от пейката Лион Озмън гарантира успеха за Карамелите. Той бе изведен от Гарет Бари и вкара попадението,  с което оформи едва втората победа на Евертън като гост в последните 13 визити на състава.