Наполи спечели важни три точки след успеха 2:0 срещу Торино у дома. Победата обаче дойде след два гола от дузпи реализирани от Гонсало Игуаин. И при двете дузпи останаха съмнения, че рефера Де Марко сбърка с отсъжданията.

И двата момента бяха през първото полувреме. Първо Мертенс нарочно протегна крак, за да се удари в Беломо и да спечели дузпа. Игуаин бе точен. След това пък рефера посочи бялата точка за игра с ръка на Глик. Ударът обаче бе много отблизо, а ръката бе прилепена до тялото. Отново Игауин бе точен.

За капак Торо остана с десет души, след кто в края Баша тушра измъкналия се зад него Пандев. Съдията този път правилно му вдигна червен картон.

След победата Наполи има 22 точки и е на 2 от лидера Рома, който играе по-късно днес срещу Удинезе.



След като загуби от Рома миналия кръг и изостана на пет точки от лидера в класирането, Наполи искаше да се върне към победите у дома срещу Торино. Треньорът на домакините Рафа Бенитес не измени на себе си и пусна девети различен състав от началото на сезона в Серия А.

Паоло Канаваро бе наказан след червения картон срещу Рома, а Сунига и Бритос са контузени. Представилия се отлично срещу Олимпик Марсилия Мертенс започна титуляр, в Кайехон не бе в стартовия тим. На върха на атаката отново бе Гонсало Игуаин.

Торино направи 3:3 с Интер в последния мач, но също имаше проблеми с липсващи играчи. Чиро Имобиле беше наказан, а още шестима играчи не можеха да вземат участие заради контузии.

Началото беше отлично за Наполи. Домакините спечелиха дузпа в 12-ата минута. Драйс Мертенс нахлу в наказателното поле и падна след съприкосновение с Беломо. Повторенията показаха, че контакт има, но само защото Мертенс протегна крака си, за да се удари в съперника. Реферът определено бе подведен и отсъди неправилно.

Гонсало Игуаин изпълни със сила под напречната греда за 1:0. Това бе първия му гол на "Сан Паоло" от победата над Борусия Дортмунд в Шампионската лига.

Игуаин изглеждаше изключително опасен за съперника. Той пое топката в средата на терена и опита хубав удар по земя от дистанция, но топката мина на метър встрани. След това Мертенс изведе отлично Пипита в наказателното поле, но удара на аржентинеца в далечния ъгъл бе спасен от Падели.

Наполи получи втора спорна дузпа след половин час игра. Този път съдията Де Марко показа бялата точка за игра с ръка на Глик. Федерико Фернандес стреля силно и топката наистана срещна ръката на защитника. Ударът обаче беше от упор и ръката на Глик беше пред тялото му.

Де Марко първоначално не отсъди нищо, а след това посочи бялата точка и Гонсало Игуаин се разписа за 2:0. Той стана първия играч на Наполи с два гола от дузпа в един мач от 2007 г. когато Домици вкара две срещу Ювентус. Пипита вкара два пъти в един мач за Наполи за първи път.

Резултатът можеше да е 3:0, след като вратаря Падели изпусна топката, но опита за прехвърлящ удар на Инсине бе изчистен от голлинията от Д'Амброзио.

Торино опита да отвърне в края на полувремет, но хубав удар от фаул на Алесио Черчи бе отклонен от Рейна над вратата, а след това Глик опита воле при корнера, но прати топката далеч от целта.

Второто полувреме започна с положение за Наполи. Грешка на защитата на Торо подари топката на Мартенс, който добре изведе зад защитата Хамшик, но удара на словака бе слаб и неточен.

Торино имаше също своя шанс. Барето размени подавания с Дармиан и стреля с десния крак, но неточно. Инсине пък потърси първия си гол за сезона в първенството с удар от 20 метра, който отиде неточно. Джемайли обаче се ядоса, че не е получил подаване от Инсине.

Вратарят на Торино Падели направи чудесно спасяване след удар на Мертенс в ъгъла. Белгиецът направи отлична солова акция преди шута.

Рейна също имаше работа. Меджорини стреля силно от разстояние, но вратаря на Наполи изби, а последвалото центриране не бе засечено от никой. Резервата Кайехон пропусна да сложи край на интригата, като бе изведен отлично от Хамшик, но останал сам срещу Падели, не уцели вратата.

В края Торино остана с 10 души. Баша бе изгонен за директен червен картон, след като Пандев го финтира умело и се измъкваше сам срещу вратаря. Баша събори македонеца и рефера му показа червен картон.

Меджорини опита още един удар от разстояние в края, но Рейна отново спаси. Това беше всичко в мача и Наполи взе седмата си победа за сезона.

НАПОЛИ - ТОРИНО 2:0
1:0 Игуаин 14 дузпа
2:0 Игуаин 32 дузпа

НАПОЛИ: Рейна, Маджо, Албиол, Фернандес, Армеро, Инлер, Джемайли, Мертенс (76 Пандев), Хамшик (81 Сапата), Инсине, Игуаин (68 Кайехон)

ТОРИНО: Падели, Дармиан, Глик, Морети, Д'Амброзио (63 Максимович), Гаци (46 Баша), Вивес, Беломо, Масиело, Черчи (46 Меджорини), Барето