Кризата в Зенит започна да придобива заплашителни размери, след като отборът загуби домакинството си на Ростов с 0:2 на своя "Петровский".

Двата отбора се срещнаха в двубой от 17-ия кръг на руското първенство, а това бе пети пореден мач в който тимът на Лучано Спалети не познава вкуса на победата.

Въпреки издънката питерци все още са лидери в руското първенство с актив от 36 точки, но са само на три точки от втория и третия Локомотив и Спартак Москва. 

Московските тимове обаче имат мач по-малко и като нищо могат да застигнат Зенит.

Срещата между домакините и Ростов започна по-силно за тима от Санкт Петербург, който създаде няколко добри атаки през първите минути, а в 11-ата Кержаков нацели гредата.

В 18-ата минута пък Ростов стигна доста изненадващо до попадение, което бе дело на Виталий Дяков. 

Домакините направиха неуспешен опит за изкуствена засада и противниковият футболист се възползва, за да реализира от близка дистанция.

В 39-ата минута Тимофей Калачев удвои преднината на Ростов, след като той бе оставен сам на добра позиция и вкара на практика и последното попадение в срещата.

След почивката Зенит показа доста постна продукция и като цяло изобщо не впечатли. 

Не може да не се отбележи, че Спалети не пести силите на играчите си и хвърли всички титуляри в този мач, но това не даде нужното отражение.