Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал не остана особено доволен от жребия на Мондиал 2014.

"Лалетата" се паднаха в една група със световния шампион Испания, Чили и Австралия. Освен това завършилият на второ място в тази група навярно ще се натресе на домакина Бразилия на осминафиналите.

"Не може да направиш нищо по отношение на жребия, но той не беше добър за нас", сподели ван Гаал след края на церемонията.

"Ще играем срещу действащия световен шампион. Срещу Австралия - отбор, който никога досега не сме побеждавали. И срещу Чили. Гледах чилийците срещу Колумбия, когато водиха с 3:0, показвайки, че са добър отбор."

"Ако се вгледаме в нашите съперници, със сигурност това е един труден жребий за нас. Всеки иска да продължи и ако го направим, ще срещнем отбор от групата на Бразилия."

"Възможно е да се изправим срещу Бразилия в следващата фаза, така че от наша гледна точка това не е възможно най-добрият жребий."

"Бих предпочел да сме в група H, където са Белгия, Алжир, Русия и Южна Корея. Няма да имаме много време за подготовка, след като пристигнем в Бразилия, така че жребият е лош", завърши ван Гаал.