Роналдиньо се превърна в главно действащо лице в мача за третото място на световното клубно първенство между неговия Атлетико Минейро и китайския Гуанджоу.

Бразилецът вкара гол от пряк свободен удар, но след това бе изгонен с директен червен картон заради ритане на съперник. Въпреки това Атлетико стигна до победа с 3:2.

Латиноамериканският тим откри резултата още във 2-та минута, когато Диего Тардели засече от воле центриране от дясно на Маркос Роча.

Гуанджоу обаче изравни в 9-та минута, когато грешка в защитата на съперника позволи на Мурикуи да излезе сам срещу вратаря и да го преодолее. В 15-та минута китайският тим стигна до пълен обрат от дузпа, реализирана от Дарио Конка.

Точно в края на първото полувреме обаче Роналдиньо изравни с перфектно изпълнение на пряк свободен удар.

Три минути преди края на редовното време обаче бившият футболист на Барселона си изработи червен картон в стил "Дейвид Бекъм". Той бе фаулиран и лежейки на земята ритна съперника си за отмъщение.

Въпреки че остана с 10 души на терена, Атлетико стигна до победен гол в 90-та минута. Той падна обаче след като съдията не отсъди чиста засада на Луан, който бе изведен зад защитата и не сбърка сам срещу вратаря.