Два месеца преди световното първенство, селекционерът на Белгия Марк Вилмотс подписа нов договор и ще остане начело на националния тим още 4 години. 

Бившият капитан на Червените дяволи е начело на състава от 2012-а и под негово ръководство тимът си осигури място на Мондиала в Бразилия, след като за последно игра на финали през 2002-а. 

„През последните две години направихме сериозен прогрес, както на терена, така и извън него. С помощ от моя екип аз съм развълнуван, че получавам възможност да продължа да работя с отбора и да извличам най-доброто от играчите” коментира Вилмотс. 

„Чувствам се страшно горд, че ще мога да продължа кариерата си начело на националния отбор” коментира 45-годишният треньор, който преди това бе помощник-треньор в състава. 

Мнозина предричат, че Белгия ще бъде една от изненадите на световното първенство, след като в отбора са играчи като Еден Азар, Венсан Компани, Тибо Куртоа, Маруан Фелайни и Ромелу Лукаку. Отборът е в предварителна група заедно с тимовете на Алжир, Южна Корея и Русия.