Националният селекционер на България Любослав Пенев бе във вип ложите на стадион "Местая" за финала на Купата на краля между Реал Мадрид и Барселона.

"Ел Голеадор" коментира пред "Труд" какво мисли за цената срещу която "Белия балет" купи героя от финалния мач Гарет Бейл. Той сподели, че според него да се дават подобни пари в днешно време във футбола е пълна лудост.

“Ел Класико безспорно защити авторитета си не само в сблъсъка на терена, но и въобще като организация и медийно отразяване", коментира Пенев, който е един от малцината футболисти в света, които могат да се похвалят с хеттрик във вратата на 9-кратните еврошампиони от Реал.

"Всички детайли бяха изпипани - хотели, фензони, мероприятия... Всичко! За мача много дълго трябва да говорим, ако тръгнем да влизаме в детайли. Главното е, че Реал се показа по-силен като колектив. Доказа се пак, че тимът не зависи толкова много от Кристияно Роналдо. Докато при Барса явно нещата не вървят, когато Лео Меси не е онзи вездесъщ лидер на терена. Може би и в съблекалнята на каталунците сега са се настанили онези проблеми, които бяха при Реал през миналия сезон".

"Дали Гарет Бейл е показал, че струва сто милиона евро? За мен подобни пари във футбола са лудост. Резултатите определят дали даден играч си струва парите. Доскоро за Бейл се твърдеше - не, а след снощните му изяви - може би да. За мен обаче е важен колективът. Реал го имаше и спечели".

"Барса трябва да мисли как да се изправи, защото на големите не им прилича да са на колене. За мен този отбор не е тотално приключил, както побързаха да обявят някои. Много талант има в тези фамозни играчи и може да се “изсмуче” още нещо сериозно за големия футбол от тях.”, завърши Пенев.