Собственикът на Стяуа Букурещ Джиджи Бекали ще коси веднъж седмично тревата на Академията "Георге Хаджи", пишат днес румънски вестници, цитирани от БТА.

Осъден на три години и шест месеца затвор по няколко дела, Джиджи Бекали е получил разрешение от комисия на затвора в Констанца да излиза веднъж седмично, за да работи.

Ако лекарите потвърдят, че е годен за работа, Бекали ще работи във футболната академия на Хаджи, който му е кум.

В началото на годината Академия "Георге Хаджи" поиска от националната администрация на затворите да разреши задържани да чистят спортната база.

Бекали обаче няма да работи на бюро. Затворниците ще трябва да косят тревата, да боядисват трибуните, да метат и дори да чистят бутонките на младежите от клуба на Хаджи.

Собственикът на Стяуа излежа почти година от присъдата си. За всеки четири дни работа, присъдата му ще бъде намалявана с един ден.

Според регламента Бекали ще получава заплащане за труда си в академията, като 70 процента от заплатата му ще отива в затвора.

20 процента ще му се превежда на карта, а 10 процента ще получи при освобождаването си, за да има пари за път, в случай че никой не го посрещне на портата на затвора.