Димитър Бербатов изработи дузпа, но това се оказа недостатъчно и Монако допусна неприятна загуба с 1:2 от Лориан на старта на сезона във френската Лига 1.

Гостите откриха резултата в самото начало от дузпа, след което домакините от княжеството натиснаха. Бербатов бе най-добрият на терена и на три пъти негови удари с глава бяха спасявани с мъка от вратаря.

През второто полувреме Монако остана с 10 души заради червен картон на Рикардо Карвальо, но въпреки това Бербатов успя да изработи дузпа, реализирана от Радамел Фалкао.

Пет минути преди края обаче гостите вкараха още един гол и така вгорчиха дебюта на новия треньор на Монако Леонардо Жардим.


Гостите откриха резултата още в 10-та минута от дузпа. Тогава Абубакар получи пас в наказателното поле и бе фаулиран от Абденур. Съдията правилно посочи бялата точка и самият Абубакар отбеляза.

В 25-та минута бе първата опасна атака на Монако, при която макар и от малък ъгъл Бербатов засече остро с глава, но вратарят на Лориен успя да избие от голлинията.

Пет минути по-късно домакините имаха нова възможност, когато Курзава получи копващ пас зад защитата, но вместо да свали с глава към непокрития Бербатов, от трудна позиция засече директно към вратата и вратарят лесно спаси.

Четири минути преди почивката гостите можеха да получат втора дузпа, след като удар към вратата бе спрян с ръка от Абденур, но съдията не видя ситуацията или не пожела да посочи бялата точка.

В 49-та минута  Бербатов имаше нов шанс с глава, след центриране от корнер, но от малък ъгъл нямаше как да преодолее вратаря, макар ударът му да бе остър.

Натискът на Монако се засили и силен удар на Караско с мъка бе спасен от Льоком. След това пък топката бе поднесена към непокрития Жермен, който можеше да си я поведе, но предпочете директно да засече и не уцели вратата от 12-13 метра.

В средата на полувремето домакините получиха нов неприятен удар, тъй като за втори жълт картон от игра бе изгонен Рикардо Карвальо.

Въпреки това "Монегаските" продължиха да атакуват и в 71-та минута Льоком показа феноменален рефлекс след трети удар с глава на Бербатов, който бе най-опасният от всички.

В 77-та минута Димитър Бербатов изработи дузпата, от която падна изравнителния гол. Българинът получи пас с гръб към вратата и бе съборен отзад от защитник. Самият българин първоначално продължи да играе, без да изисква нарушение, но съдията отсъди такова. Радамел Фалкао застана зад топката и не сбърка.

Монако натискаше, но вместо да вкара втори гол, допусна такъв пет минути преди края. Виновник отново бе Абденур, който първо даде грешен пас в центъра на терена, а след това се подхлъзна и не можа да пресече извеждащо подаване към Лавин. Той излезе сам срещу вратаря и не сбърка.


Монако - Лориан 1:2

0:1 Абубакар 10 дуз.
1:1 Фалкао 77 дуз.
1:2 Лавин 86

Червен картон: Карвальо 68

Монако: Субашич, Курзава, Абденур, Карвальо, Дирар, Бакайоко (32 Жермен), Моутиньо, Кондогбиа, Караско (76 Мартиал), Окампос (59 Фалкао), Бербатов

Лориан: Льоком, Герейро, Коне, Педриньо, Вахтер, Абдулах, Диало (64 Меслуб), Жуфре (81 Лавин), Куатадер, Пеле (35 Суну), Абубакар