Алесандро дел Пиеро ще премине в новосформираната индийска Супер Лига и ще заиграе в Делхи Динамо. Това разкри самият футболист, който смята да се превърне в посланик на футбола в Индия.

Досега 39-годишният футболист играеше в австралийската А Лига, където вкара 24 гола в 48 мача за двугодишния си престой в Сидни ФК.

"Много съм ентусиазиран за това ново приключение. То пасва перфектно с начина, по който избрах да вървя напред откакто напуснах Ювентус преди 3 години", коментира Дел Пиеро.

"Никога не съм искал да минавам отново по пътищата, по които съм вървял. Не съм търсил емоции, които вече съм изпитал. Те са уникални и ще останат уникални и специални завинаги".

"За мен не само теренът е важен, обкръжаващата среда е също толкова важна. Но най-важното за мен е да обединя професионалния аспект и ролята на футболен посланик. Шанс да представям с гордост по света този чудесен спорт, който стана фундаментална част от живота ми откакто съм се родил".

В индийската Супер Лига Дел Пиеро ще се види с бившия си съотборник в Ювентус Давид Трезеге, който ще играе за Пюн Сити.  Други именити играчи в лигата ще бъдат Робер Пирес и Фреди Люнберг от "Непобедимите" в Арсенал, както и Луис Гарсия и Хосеми от тима на Ливърпул, който спечели Шампионската Лига през 2005 година.

Бившият вратар на Англия Дейвид Джеймс пък ще бъде играещ треньор.