Зенит и Монако врътнаха равенство 0:0 в среща от Група "С" на Шампионската лига, която се игра на стадион "Петровский" в Санкт Петербург.

След този мач руснаците заемат първото място в класирането с 4 точки, колкото има и отборът на Монако, но с по-лоша голова разлика от едно попадение е втори.

Българският нападател Димитър Бербатов излезе като титуляр за гостите, но в 52-ата минута бе заменен от Яник Ферейра Караско принудително, тъй като получи лека травма.

Нашето момче дори можеше да отбележи още в 3-ата минута, след като отправи удар след центриране на Окампос. Лодигин обаче се намеси отлично и спаси с крак топката.

Няколко минути след това Дирар пробва късмета си, но ударът му премина много малко покрай вратата на противника и така Монако пропиля две положения само в първите минути.

В минутите до края на полувремето положенията обаче липсваха, като се наложи Лодигин да спасява удар на Окампос в самия край на частта.

След почивката Хълк намери прекрасно Рондон в 52-ата минута на 8-9 метра от вратата и последният бе на перфектна позиция да вкара топката в мрежата, но ударът му бе крайно разочароващ.

В 66-ата минута пък руснаците пропиляха положение, след като Ломбертс успя да надскочи Субашич при един корнер, но не насочи топката във вратата му по точен начин.

Малко след това пък Караско пропиля страхотен шанс за гостите. От няколко метра той нацели страничната греда при опита си да потърси далечния ъгъл на противниковата врата.

До края нямаше повече голове и резултатът се запази.