Три дни след като загуби от Бразилия, Аржентина си върна самочувствието с успех над Хонконг със 7:0 в приятелски мач, който се игра на стадион "Хонконг". По два гола мушнаха Игуаин, Гайтан и Лео Меси.

Селекционерът на южноамериканците Херардо Мартино остави на резервната скамейка трите си най-големи звезди Лионел Меси, Анхел Ди Мария, Серхио Агуеро и Хавиер Масчерано.

Аржентина напълно очаквано взе инициативата и пренесе играта в половината на своя противник, но така и не успяваше да стигне до голова възможност. Бе изминал четвърт час игра, когато Игуаин изведе Пасторе на добра позиция, но футболистът на ПСЖ бе отказан от вратаря Яп.

Световният вицешампион откри резултата в 19-тата минута, когато удар на Гайтан беше спасен, а след това защитник не изчисти добре. топката попадна на крака на Евер Банега, който вкара с плътен изстрел от петнайсетина метра.

Последва страховит удар на Банега, профучал покрай вратата. След това стражът на домакините спаси по прекрасен начин шут на Игуаин.

Гаучосите нанесоха решителния удар към края на първата част, когато вкараха още два гола в рамките на три минути. Първо Гонсало Игуаин засече с глава центрирането отляво на Ваниони, а след това Гайтан матира Яп с мощен удар.

Десетина минути след почивката Хонконг получи четвърти гол. Гайтан бе изведен с чудесен пас от дълбочина и остана сам срещу вратаря, но не се полакоми и подаде към Игуаин, който вкара на празна врата.

В 66-тата минута влезлият малко преди това на терена Лео Меси игра на двойно подаване с Евер Банега, преодоля защитата и също успя да се разпише.

Малко след това Меси записа и асистенция. Той настигна топката в близост до аутлинията и веднага намери Николас Гайтан, който засече от движение в малкия пеналт.

Четвърт час преди края на мача домакините пропуснаха най-доброто си положение след бърза контраатака. Анна намери свободния Карикари в наказателното поле, но нападателят би над вратата.

В 85-тата минута Лео Меси се разходи около защитата на домакините и когато всички очакваха той да подаде към свой съотборник, звездата простреля вратаря с мощна тупалка с левачката.

После Меси залъга трима защитници и се опита да матира вратаря, но Яп успя да спаси с една ръка насочената в долния му десен ъгъл топка. В добавеното време кълбото бе изчистено от голлинията след удар на Ди Мария.

 

Хонконг - Аржентина 0:7

0:1  Евер Банега - 19'

0:2  Гонсало Игуаин - 42'

0:3  Николас Гайтан - 44'

0:4  Гонсало Игуаин - 54'

0:5  Лионел Меси - 66'

0:6  Николас Гайтан - 72'

0:7  Лионел Меси - 85'


Съставът на Аржентина: Гузман (Маркезин - 46'), Отаменди, Ронкалиа (Сабалета - 60'), Верджини, Ваниони, Перес (Перейра - 73'), Гаго (Масчерано - 73'), Банега, Гайтан (Ди Мария - 73'), Пасторе (Меси - 60'), Игуаин