С късно попадение на Единсон Кавани Пари Сен Жермен надви АПОЕЛ Никозия с 1:0 при гостуването си в Кипър в двубоя от група F на Шампионската лига. 

Домакините играха много добре и бяха близо до равенство, но в края бяха попарени. Така те остават с точка в актива си, докато след втортия си успех в групата тимът на Лоран Блан вече има 7 и изглежда сигурен за елиминациите. 

Тиаго Силва се завърна в състава на гостите, записвайки първо участие от август. Тиаго Мота се появи в средата на терена, а Златан Ибрахимович и Езекиел Лавеци отново липсваха поради контузии. 

Първото положение бе за домакините, когато в 3-ата минута Ефрем изведе бившия играч на ЦСКА Килиън Шеридан, който стреля, но Сиригу показа класа и спаси. В тези минути Ван дер Вил имаше доста проблеми в зоната си, където Ефрем го тормозеше непрекъснато. 

В 9-ата минута гостите имаха нелоша възможност, но падаването на Пасторе към Кавани не бе достатъчно прецизно. Постепенно парижани овладяха инициативата и установиха контрол върху топката, но трудно създаваха положения. 

Пасторе стреля точно от двайсетина метра в средата на полувремето, но право в стража на домакините, а малко след това Кавани отправи неточен удар. След това вратарят Пардо пресече потенциална опасност, като изпревари Матюиди. 

В 32-ата минута Лукас Моура падна в наказателното поле след закъсняло влизане на Антониадес, но реферът не отсъди дузпа. Домакините пък трябваше да направят принудителна смята малко преди паузата и в игра се появи ветеранът Джон Арне Рийзе. 

В крайна сметка почивката дойде при нулево равенство, а веднага след нея Кавани засече центриране на Лукас и стреля с глава, но Пардо изби над гредата. Малко след това Карлао загуби топката от Лукас, но успя с отлична намеса след това, да предотврани опасността. 

Апоел продължаваше да играе здраво в защита и в 56-ата минута сантиметри го разделиха от попадение. Ефрем преодоля Ван дер Вил и центрира за Гомес. Той стреля с глава и преодоля Сиригу, но застаналият на голлинията Давид Луис успя да избие. 

Няколко минути след това ПСЖ отново оцеля. Гомес изведе Шеридан, който не успя да стреля, но и Сиригу се размина с топката. Луис отново изчисти, а и може би топката нямаше да успее да премине голлинията. След това Мораиш стреля над вратата и това бяха силни минути за домакините. 

Лукас стреля опасно за гостуващия тим, но малко покрай целта. След това влезлият от пейката Кабай бе точен, но Пардо нямаше особени затруднения и се справи. 

Изглеждаше, че кипърският им ще успее да измъкне точка, но в 87-ата минута класата на французите си каза думата. Кавани успя да елиминира Гомес при една ситуация след пас на Баебек и след това преодоля Пардо.  

АПОЕЛ – ПСЖ    0:1

0:1    Кавани 87

АПОЕЛ: Пардо, Серхио, Аморим, Карлао, Антониадес (41 Рийзе), Гомес, Винисиус, Мораиш (80 Де Винченти), Ефрем, Мандука, Шеридан (67 Джебур)
ПСЖ: Сиригу, Ван дер Вил, Силва, Луис, Максуел, Верати (70 Баебек), Мота, Матюиди, Лукас Моура (89 Шантом), Пасторе (70 Кабай), Кавани