Бразилия накара Турция да изпита това, което самата тя изпита на полуфиналите на световното първенство по футбол. Макар и в контрола, тимът на Фетих Терим бе разгромен с 0:4 като домакин.

Звездата на вечерта бе Неймар, който отбеляза два гола и записа една асистенция. Така той вече има 42 гола с националния отбор.

Другият ключов играч в мача бе Вилиан, който отбеляза един гол и изработи други два. Обърканата защита на домакините пък си отбеляза и автогол.

Това бе пета поредна победа за Бразилия под ръководството на Карлос Дунга, който пое тима след световното първенство на мястото на Луис Фелипе Сколари.


Бразилия започна по-активно от самото начало и Оскар пръв пробва мерника си с плътен удар от границата на наказателното поле, но без да затрудни вратаря.

В 16-та минута Неймар имаше отлична възможност след като бе изведен сам срещу вратаря, но тръгна да го финтира и отиде прекалено встрани от вратата, след което защитник се притече на помощ и бе неутрализиран.

Малко след това нападателят на Барса стреля опасно от пряк свободен удар, но малко над вратата.

В 19-та минута обаче нова разсеяна игра в защита на домакините доведе до гол. Неймар получи извеждащ пас и макар да не овладя добре топката, имаше достатъчно време да я ритне покрай Демирел.

Пет минути по-късно се стигна и до автогол във вратата на Турция. След центриране на Вилиан Семих Кая опита да пресече топката пред Луис Адриано, но я заби в собствената си мрежа.

Неймар можеше още веднъж да бъде изведен зад защитата след хубава атака с бързи пасове, но накрая Вилиан даде неточно подаване.

В 30-та минута бе първата опасност за Турция, когато Арда Туран стреля хубаво под напречната греда, но Диего Алвес изби. Три минути по-късно Ердиндж стреля с глава на сантиметри покрай вратата.

Активизацията на домакините бе факт и в 38-та минута Ердиндж получи копващо подаване зад защитата, но вместо да стреля директно опита да си поведе допката, но не го направи добре.

Пет минути преди почивката бразилия имаше две възможности, но първо центриране по земя пред вратата на Вилиан мина на сантиметри от Луис Адриано и Неймар. След това пък нападателят на Шахтьор отне топката от последния защитник и поднесе назад към Вилиан, но той вместо да стреля силно опита да копне в горния далечен ъгъл и не уцели.

В 44-та минута халфът на Челси вкара трети гол. Неймар проби скоростно по крилото покрай защитник в стил "Гарет Бейл" и макар в наказателното поле да бе застигнат, успя да чукне настрани и връхлитащият Вилиан опъна мрежата от десетина метра.

Бразилия започна активно и второто полувреме. Вилиан блесна със страхотен финт между двама защитници и накрая спечели корнер. След центрирането Давид Луис стреля остро с глава, но Волкан Бабаджан се хвърли и направи брилянтно спасяване с една ръка на голлинията.

След хубава индивидуална акция на Неймар Оскар нанесе удар от петнайсетина метра, но в ръцете на вратаря. В 61-та минута Неймар отбеляза четвърти гол. Той размени двойно подаване с Вилиан, в наказателното поле се вряза рязко покрай защитник и с диагонален удар преодоля вратаря.

Бразилия продължи да атакува и Оскар имаше добра възможност за удар от границата на пеналта, но не преодоля вратаря. В 72-та минута най-накрая и Турция имаше шанс след почивката, но Бюлут стреля право във вратаря от чиста позиция.

Турция - Бразилия 0:4

0:1 Неймар 19
0:2 Кая 24
0:3 Вилиан 44
0:4 Неймар 61


Турция: Демирел (46 Бабаджан), Кая, Коябаши, Иртеджун, Киса (46 Еркин), Алтънтоп (46 Инан), Бюлут (85 Потук), Арда Туран, Топал (79 Джамдал), Туфан, Ердиндж (46 Шен)

Бразилия: Диего Алвес, Данило, Миранда, Давид Луис, Филипе Луис, Фернандиньо (72 Касемиро), Луис Густаво (85 Фред), Вилиан (77 Дъглас Коста), Оскар (72 Коутиньо), Луис Адриано (72 Фирмино), Неймар