Русия повече не може да си позволи да покрива месечната заплата на националния селекционер Фабио Капело, обяви членът на Изпълнителния комитет към Руския футболен съюз Сергей Степашин.

Според различни медии в страната, италианският специалист, който подписа договор с годишна заплата в размер на 9 милиона евро, не е получавал пари от цели пет месеца и търпението му вече започва да се изчерпва.

"Мога да потвърдя, че Руският футболен съюз няма достатъчно средства, за да покрива заплатата на Капело. Това не е нещо, с което трябва да се гордеем, след като не можем да даваме на руския национален селекционер това, което е заслужил по договор. Все пак обаче, трябваше да помислим откъде ще идват парите, когато подписвахме контракта. Сега трябва да намерим финансов източник" заяви Степашин.

Както е известно, 68-годишният Капело има договор с РФС до лятото на 2018 година, когато ще бъде проведено световното първенство в страната. Той поднови контракта си през януари, но сега се смята, че има напрежение. 

Руснаците ще направят всичко възможно до мача с Австрия в събота да намерят някакво решение на проблема. Сборная стартира с 5 точки от 3 срещи борбата за Евро 2016.