Лидерът в група В Уелс на европейските квалификации увеличи шансовете си да попадне на финалите, след като направи 0:0 в Брюксел срещу фаворита в групата Белгия. 

Гарет Бейл и компания играха солидно, като имаха и своите положения. Домакините натискаха през повечето време, удариха греда, но така и не успяха да преодолеят Драконите. 

Така Уелс продължава без загуба в групата, като има 8 точки от 4 мача. В същото време Белгия увеличи актива си на 5 от 3 срещи, като този резултат върши добра работа и на Босна и Херцеговина и Израел, които имат претенции за първите 2 места в класирането.  

За домакините Дивок Ориги водеше атаката за сметка на Ромелу Лукаку и Кристиан Бентеке. Алдервайрелд пък стартира в защита за сметка на контузения Венсан Компани. За Уелс имаше 3 промени от двубоя с Кипър, като сред 11-те попаднаха Аарън Рамзи, Джо Алън и Дейвид Котърил. 

Домакините започнаха амбицирано, но първата ситуация бе за гостите. В 14-ата минута Гарет Бейл стреля опасно от свободен удар от над 25 метра, но Тибо Куртоа внимаваше и успя да избие. Веднага след това Еден Азар проби и стреля по диагонала, но не затрудни Уейн Хенеси. 
В 23-ата минута гостите оцеляха. Де Бройне подаде към Ориги, който с пета изведе Шадли сам срещу вратаря, но Хенеси излезе и с тяло успя да спаси удара на футболиста на Тотнъм. 

В 26-ата минута късметът пак покри Уелс. След корнер се получи разбъркване и Ломбартс стреля в гредата с левия крак, а след това Ориги не успя да направи добавка. Натискът на домакините обаче се засилваше. 

До почивката гостите рядко минаваха центъра, но все пак направиха така, че белгийците да нямат кой знае какви чисти ситуации, въпреки непрекъснатите си атаки и така паузата дойде при 0:0. 

След паузата ситуацията на терена не се промени особено, като уелсците бяха добре подредени в защита и търсеха контраатаките. Точно при една такава ситуация в 57-ата минута Бейл получи на около 40 метра от вратата, напредна и след като се справи с няколко съперници стреля по диагонала, но покрай целта. 

Тази тактика определено работеше, докато домакините изпитваха сериозни затруднения срещу добре подредените си съперници. Центриранията не им носеха успех и при високите топки гостите се справяха отлично. В 84-ата минута Робсън-Кану стреля остро с левия крак, но Куртоа спаси. 

Малко след това Мертенс и Джордж Уилямс удариха главите си при една висока топка и се оказа, че белгиецът не може да продължи като бе изнесен на носилка. Това доведе и добавено време от 6 минути. 

И в последните секунди Белгия почти спечели. След корнер се получи разбъркване, Витсел отклони към вратата, но Хенеси успя да спаси на голлинията, а след това с общи усилия гостите изчистиха и така постигнаха целта си.  

Белгия – Уелс    0:0
Белгия: Куртоа, Ванден Боре, Алдервайрелд, Ломбартс, Вертонген, Витсел, Фелайни, Шадли (62 Бентеке), Де Бройне, Азар, Ориги (73 Мертенс, 89 Янузай)
Уелс: Хенеси, Гънтър, Честър, А. Уилямс, Тейлър, Рамзи, Ледли, Алън, Робсън-Кану (95 Хюс), Бейл, Котърил (46 Д. Уилямс)