Две от големите футболни суперсили на Южна Америка Аржентина и Уругвай се паднаха в една и съща група при жребия за Копа Америка 2015.

Носителят на трофея Уругвай и световният вицешеампион Аржентина ще бъдат в компанията на Парагвай (вицешампион в турнира през 2011 година) и Ямайка в група "В" на надпреварата, отреди тегления във Виня дел Мар жребий.

Петкратният световен шампион Бразилия е в група "С" заедно с една от изненадите на Мондиал 2014 Колумбия, като Хамес Родригес и компания ще имат възможност да си върнат за загубата на световното първенство. Перу и Венецуела допълват групата.

Домакините на Копа Америка 2015 Чили са в група "А", заедно с Мексико, Еквадор и Боливия, която е най-слабият южноамерикански тим към момента. На 11 юни домакините откриват надпреварата в мач срещу Еквадор, който ще се играе в столицата Сантяго.

От всяка група директно на елиминациите са класират първите два отбора. Двата най-добри трети също ще намерят място на четвъртфиналите. Финалът е на 4 юли в Сантяго.

Група А:  Чили, Мексико, Еквадор, Боливия

Група В:  Аржентина, Уругвай, Парагвай, Ямайка

Група С:  Бразилия, Колумбия, Перу, Венецуела