Олимпик Марсилия победи гостуващия Лил с 2:1 в среща от 19-ия кръг на френското футболно първенство. С успеха възпитаниците на Марсело Биелса си осигуриха първото място след есенния дял на шампионата с 41 точки за първи път след сезон 2002/2003.

Втори в средата на кампанията е защитаващият титлата си Пари Сен Жермен с 38 точки, а трети е Олимпик Лион, който има 36 точки, а тази вечер гостува на Бордо в последния мач в Лига 1 за календарната година.

Домакините започнаха по-добре пред 62 хиляди зрители на "Стад Велодром". След четвърт час игра Пиер-Андре Жиняк пропиля отличен шанс да открие резултата, след като беше оставен непокрит в наказателното поле, овладя топката на гърди и стреля, но край целта.

В 32-ата минута Олимпик заслужено поведе. Флориан Товен центрира от корнер от дясно към близката греда и Нолан Ру отклони топката в собствената си врата.

След малко повече от час игра Лил изравни обратно на хода на играта. Дивок Ориги проби от дясно и подаде в наказателното поле към Идриса Гана Гей, който преодоля Стийв Манданда за 1:1.

Домакините реагираха бързо и възстановиха аванса си осем минути по-късно. Товен преодоля на скорост двама защитници на съпреника от дясно и центрира към Мичи Бацуай, който засече в мрежата с втория си гол за сезона в първенството.