Милан спечели първата си победа в Серия А за 2015 г. Росонерите надвиха Парма 3:1 у дома и сложиха край на серия от пет мача без успех. Това изкачи тима на Индзаги на осмо място с 29 точки. Милан изостава от  третия Наполи с 10 точки.

Два гола срещу последния в класирането вкара Жереми Менез. Той вече има 12 гола за сезона. Антонио Ночерино изравни между  двете попадения на французина. Кристиян Дзакардо ознаменува първия си мач за сезона с гол за крайното 3:1.


И двата отбора бяха в криза. Росонерите имаха само един успех през 2015 г. и той беше за Купата на Италия. В последните 5 кръга Милан имаше само 2 точки - най-слабото постижение за тима в рамките на 5 кръга от 1998 г.

Парма беше на дъното в класирането и изглежда обречена на изпадане. Дуковете имаха само 5 отбелязани гола в последните 10 кръга и нито веднъж не бяха вкарвали повече от 1 на мач в този период. Играчите не бяха получавали заплати 6 месеца, а Антонио Касано вече разтрогна договора си.

Филипо Индзаги хвърли веднага в дълбокото новото попълнение Матия Дестро. Привлеченият от Рома нападател водеше атаката с Жереми Менез. Треньорът на Милан смени и схемата на 4-4-2.

Бившият играч на Милан Антонио Ночерино имаше първия шанс в мача. Той стреля от воле, но неточно. В 18-ата минута Милан получи дузпа. Съдията Довери отсъди наказателен удар след като Родригес спря топката с ръка при удар на Дзакардо.

Жереми Менез изпълни точно дузпата и изведе росонерите напред. Това беше шести гол на французина от дузпа за сезона. В петте големи първенства на Европа само Кристияно Роналдо е вкарал повече (8).

Кристиян Дзакардо, който играеше първия си мач за сезона, също се разписа. Попадението му обаче беше отменено заради засада. В 25-ата минута Парма изравни. Галопа центрира от фаул, Поли не успя да изчисти и Антонио Ночерино вкара набившия си отбор.

Алекс можеше отново да изведе Милан напред. Неговият силен удар от фаул бе избит от вратаря Миранте в гредата. След това Дестро се размина с гол в дебюта си. Ван Гинкел даде дълъг пас и Дестро отклони топката с глава, опитвайки се да прехвърли Миранте.

Ударът кацна върху напречната греда. Парма обаче също атакуваше. Диего Лопес на два пъти спаси удари на Варела и добавката на Ночерино. Дестро получи жълт картон и ще е наказан за мача с Ювентус другата седмица.

След паузата Милан отново поведе. Хубава контра завърши с пас на Черчи за Менез, който овладя на границата на наказателното поле и с прецизен удар по земята намери далечния ъгъл - 2:1. Това беше 12-и гол на Менез за сезона. Той вкара по 2 пъти и в двата мача с Парма.

Менез след това изведе Черчи на добра позиция и той стреля с десния крак, но Миранте се хвърли и изби. В 76-ата минута интригата приключи. Кристиян Дзакардо вкара гола за 3:1 срещу бившия си тим.

Защитникът изведе Менез на фланга, а французина върна топката в наказателното поле и Дзакардо я засече във вратата. Защитникът не бе играл в Серия А от 18 май, а последния му гол беше на 31 октомври 2012.

В края резервата на Парма Хараслин отне топката от Хонда и подаде на Галопа. Ударът му обаче бе избит в корнер от Диего Лопес.

 

Милан - Парма 3:1
1:0 Менез 18 дузпа
1:1 Ночерино 25
2:1 Менез 57
3:1 Дзакардо 76

МИЛАН: Диего Лопес, Дзакардо, Рами, Алекс, Бокети, Черчи, Поли, Ван Гинкел (46 Есиен), Хонда, Менез (81 Пацини), Дестро (73 Мунтари)

ПАРМА: Миранте, Сантакроче (60 Рисполи), Лукарели, Коста, Галопа, Гоби, Ночерино, Марига (65 Маури), Варела (77 Хараслин), Паладино, Родригес